Riktig lördagsmat

Canon eos 600d, ef 50/1,8.
 
   Här på min blogg kommer ni troligen aldrig få se hårdmackor med avokado på, här är det riktig mat som gäller. Middagen idag var extra god. Pommes med hamburgare och vitlökssmör. Efteråt har lite ostbågar och Marabou Digestive slunkigt ner också. Mums!

Första bilderna med Canon eos 600d

Alltså, jag är kär. När jag kom hem efter att ha knäppt kort till vårat UF-företag så satte jag på mitt lilla fasta objektiv och tog lite mer kort ute på gården. Objektivet är en dröm. Det är så lätt att få till fina bilder så det är löjligt.
 
Canon eos 600d, ef 50/1,8.

Canon eos 600d

Det var denna goding som jag beställde i tisdags, + standardobjektiv och 50mm f/1,8 !!
 
 
    I en evighet har jag tittat på priser, läst recensioner och jämfört Nikon D5100 och Canon eos 600d som har väldigt liknande funktioner. Jag var som sagt ganska inställd på Nikon först, men efter lite mer tänkande så bestämde jag mig för Canon. Hittade en kampanj på DustinHome och slog till. I mitt kit så fick jag kameran, standardobjektivet, ett fast objektiv (som tar så sjukt fina bilder!), väska och Photoshop Elements 10 till ett PANGPRIS
 
    Efter första intrycket så älskar jag kameran! Bra grepp i handen och den vinklingsbara skärmen är kristallklar. Jag är ju inte alls van vid systemkameror så det kommer nog ta ett tag tills jag vet vad alla knappar gör och var alla intällningar finns. Åhh, men jag är så himla glad. Det gäller att maniskt läsa manualen nu!

I've got something waiting for me

Detta är bland de sista bilderna som jag laddar upp här på bloggen från min digitalkamera.... Daaaahhdaaaaduuum! Vet ni varför? Trumvirvel. Slog till i tisdags och köpte en systemkamera! Hämtar ut den på posten imorgon efter jobbet. Jag är så sjukt glad just nu, kan knappt bärga mig. Avslöjar inte vilken kamera det är, men kan ju säga att det inte blev den som jag ritade till tävlingen. Titta in imorgon och så får ni veta då!
 
Flowers just as radiant as the sun.

18 kladdkakor senare

Våra handledare på Sommarentreprenörena tyckte att det var dags för en liten tävling igår. Vi fick dela in oss i grupper och varje grupp fick varsin 100-lapp. Med denna 100-lapp skulle vi försöka tjäna in så mycket pengar som möjligt. Tävlingen pågår till imorgon kl. 08.00. Jag och tre andra tjejer fick idén att ringa runt lite till personalen på olika företag och frågade om de var intresserade av att köpa kladdkaka till fikapausen på arbetsplatsen.
 
Vi började med att köpa lite ingredienser och bakade igår, och levererade sedan till några företag idag på morgonen. Efteråt så använde vi lite av pengarna till att köpa mer ingredienser och fick 10 beställningar till. 18 kladdkakor senare så har vi ett bra startkapital i vårat företag som vi ska ha under sommaren.
 
Tänk hur det kan gå! Vi var inte alls positiva till idén igår men idag flöt det på som bara den!
 

Naaaww!

Min lilla gokisse just nu. Urgulligt!

Mockingjay pin

När vi hade lunch på jobbet idag så drog jag iväg till Guldfynd och bytte några smycken jag fått från mamma (hah, mor och dotter har inte samma smak). I alla fall så spanade jag in en rolig sak förra veckan. Mockingjay-broschen från The Hunger Games. Broschen fick följa med hem idag och den kommer passa så fint på jackan eller väskan. Det blev också en riktigt fin ring. Tack mamma!
 
Mockingjay pin // Guldfynd, 149:-

Last couple of days

 
   Nu känns det som att jag är tillbaka i skolbänken igen. Sommarjobbet har börjat. Som jag nämnde tidigare så fick jag sommarjobb på Ung Företagsamhet. Ni vet som den där kursen man kan ha på gymnasiet? De första två dagarna har varit kämpiga. Igår hade vi som en introduktion för det hela, då vi gick igenom ett helt UF-år på en och samma dag. Haha, vi hade fikapaus på höst -och påsklovet. Fiffiga dom.
 
   Idag så började jag och resten av min grupp med affärsidén som vi ska jobba med under tre veckor. Är nervös inför imorgon då vi ska göra en marknadsundersökning, alltså gå runt och ställa frågor till lite människor på stan. Okej... "lite människor" var fel ordval. Minst 50 st ska vi fråga. Wish me luck! 

The Hunger Games Trilogy

Nu har man läst ut alla tre Hunger Games-böckerna. Jag älskar dom, och det är verkligen alla karaktärerna som gör böckerna så speciella.
 
 
Får ni syn på dom här böckerna bibblan, ta och låna! Ni kommer inte ångra er.

The Boy Who Lived, Drawing.

Nu kan jag officellt kalla mig en nörd (men stolt nörd), för nu har jag tagit och ritat Harry Potter. Men allvarligt, sjukt bra böcker och ren filmmagi. Det var riktigt tråkigt när man avslutade den sista boken. Har tänkt på att göra en sån här teckningen ett bra tag nu, som en hyllning.

   Önskar att jag kunde säga att jag var mer nöjd än vad jag är. Tycker att den blev bättre än förväntat (jag var nämligen ganska skeptisk till att fortsätta med den när jag var halvvägs) men är inte nöjd till 100%. Men okej, jag kanske är försjälvkritisk.



   Helbilden i mitten är en rejäl förstorning, teckingen är bara 13,5x18cm. Sjukt liten om man jämför med t.ex. Adele eller Jessie J. Men det är nästan lättare att rita smått, lättare att få till alla avstånd.




June the 17th

Sov bort halva dagen idag, typ.. Jag är dum. Om en vecka så börjar sommarjobbet, jag har en teckning som samlar damm, jag vill måla men kommer inte på någonting, landskap kanske? Nej, det här blev en seg dag, har inte orkat något. Jag gjorde faktiskt en video när jag spelade gitarr och tänkte ladda upp den, men videofy.me höll på och dampa. Allt jobb i onödan. Ni får se den en annan dag.

   Om en halvtimme så börjar The Mentalist, älskade The Mentalist. Jag vill gifta mig med honom.


New Bag

Innan vi tog bussen hem från Bollnäs igår så hann jag gå in på Deichmann och titta på väskor. Jag gillar typ deras väskor mer än deras skor. I alla all så hittade jag en asgrym väska, och en billig en dessutom. Kände att det var dags för en ny väska, den som jag missbrukar just nu börjar falla sönder.

Deichmann, 229:-.

Invigde den idag när jag tog bussen in till Ljusdal för att ta spruta. Jag brukar inte alls tycka att sprutor gör ont, men den här gången kändes det ganska rejält. Men nu dröjer det till 18:e december då jag tar den tredje och sista.

Studentfirande på Hälsingegymnasiet

   Fasiken vad jag var trött när jag kom hem igår, var helt slut. Brorsan tog studenten och därför var jag för första gången på hans skola i Bollnäs. Det var nog också första och sista gången som jag kommer fira studenten då det bara är tre klasser som går ut. Hälsingegymnasiet är en ganska nystartad skola så de har inte så många elever. Men trevligt var det faktiskt.
  
   STORT GRATTIS TILL STUDENTEN BRORSAN!

  
   Alla studenterna tog sig till Folkparken på sina flak och jag, mamma, och pappa trängde ihop oss i Marcosen (hah, som är två-sitsig) och körde dit. Där blev vi bjudna på lite dricka och chips, och sen blev det stipendieutdelning och tal. Är förvånad att så många elever vågade sig upp på scenen och höll tal. Det blev många snälla ord om lärarna som nästan fick mig att ångra att jag inte valde Hälsingegymnasiet.
  
   Studenterna verkade haft det jättebra under de tre åren, vilken gemenskap de utstrålade!

watch the drawing transform

    Har fipplat lite med designen på bloggen så nu ser det lite annorlunda ut, om ni inte kan se så tryck F5. Har bland annat gjort bloggen bredare så att jag kan ladda upp lite större bilder. Nu när jag sitter vid en dator på 13" så ser allting så himla smått ut. Så nu laddar jag upp med 700px istället för 615.

   Okej, tillbaka poängen med inlägget.
Jag tog work-in-progress-bilder på teckningen som jag gjorde till DustinHome-tävling. Tänkte att det kanske kunde vara kul att visa. Tycker om att rita sånt med mycket detaljer, och fågeln var överaskade kul att rita. Men när det är så mycket smådetaljer att ha koll på och samtidigt få till proportionerna, är det ett rent h*lvete.



   Hoppas ni gillade det!

Stilig bror man har

Har nyss sagt hejdå till brorsan som ska iväg på studentbalen. Stiligare har jag nog inte sett han.
Ska tillägga att om han ser dom här bilderna på min blogg så är jag dödens, haha.


Tävling med DustinHome

   I flera månader nu så har jag funderat på att uppgradera mig från min digitalkamera till en systemkamera. Ni kan nog hålla med att man ser riktigt proffsig ut med en systemkamera i handen och så kan man ju ta helt underbara bilder! Att klippa till fina videos tycker jag också är så himla kul, därför vart jag riktigt missnöjd när jag märkte att min digitalkamera filmade i något konstigt format som inte går att redigera i någon program. Men med kameran som jag vill ha, så blir det inga problem.

   Jag är verkligen dödskär i en kamera från Nikon. Nikon D5100. Den har allt. Jag har lyckats skapa just denna kameran på det sättet som jag brukar skapa saker på. Nämligen på papper. Dock är det ju inte som att hålla Nikon D5100 stadigt i sitt grepp.



   Det är just blommor som jag älskar att fotografera, därför finns de också med på teckningen. Att knäppa en perfekt bild på en fågel som flyger eller sitter uppe på en gren i trädet är också någonting som jag hoppas kunna fånga på bild med den här kameran.

   Såå... SNÄLLA! SNÄLLA! Jag vill så gärna ha NIKON D5100! The camera of my dreams!

   Länk till kameran på DustinHomes hemsida: NIKON D5100

dustinHomeCompetition.jpg Riktigt billigt sortiment av högkvalitativa datordelar hittar du hos Dustin!


summer

   Ahhh, sommarlovet är här. Nu mår man bra alltså. Jag får sova ut, lägga mig så sent/tidigt jag vill, rita/måla och när det blir finare väder ska jag se till att hitta på mycket skoj med vännerna. Den här veckan har jag dock två tider på sjukhuset, ska bland annat ta spruta... usch. Sen så tar ju brorsan studenten på torsdag.
   Den här helgen har det inte hänt så mycket. Har ritat en teckning till en tävling som jag tänkte vara med i. Ska lägga upp den på bloggen alldeles snart. Hare gött!


evening photos

Alltid lika kul att ta med sig kameran ut en sväng och knäppa lite.


june the 6th

   Idag har det varit en sjukt skön och slapp dag, känner att jag är på ovanligt bra humör också. De kan ju ha någonting att göra med att jag träffade Sara idag, har saknat henne jättemycket. Vi var ute och gick en sväng i det varma vädret och var sen hos henne ett tag. Det blir många fler bra dagar i sommar!



   När jag kom hem så fixade jag och brorsan fixat ihop en klädställning till mitt rum. Jag har velat ha en sån här jättelänge. Alla mina kläder låg verkligen överallt, de mesta av kläderna som hänger här låg utspridda i mitt rum för att de inte får plats i lådorna. Nu känns det väldigt organiserat.

   Imorgon är det skola igen, och jag har ingen aning om vad det är vi ska göra. Hoppas vi slutar tidigt och kan hinna ta en fika eller någonting efteråt.


Sommarjobb, check!

   Helghelghelg! Som jag har längtat asså!
   Är så himla glad att det är sommarlov snart, precis en vecka kvar nu! När får ni alla sommarlov? Är det ungefär somma för alla? Jag fick ett efterlängtat svar från kommunen i måndags (pratade med mamma från Gröntjärn) också. Jag har fått sommarjobb! Så jädra kul! Ska tillbringa tre veckor på Ung företagsamhet, där ska jag försöka förverkliga en affärsidé.
   Nu gäller det att tänka så det knakar och komma på någonting bra.


RSS 2.0