Photoscape v3.5

Har aldrig berättat vad jag redigerar mina bilder i. Jag använder mig utav ett väldigt enkelt program, Photoscape v3.5. Det är som sagt inte jätteavancerat, men man kan fixa till det nödvändigaste. Redigera foton och sätta ihop dom, animerade bilder (AniGif) och mycket mer. Bara att söka på Google om någon vill ladda ner.

Tycker att det fungerar väldigt bra när man har ett foto som ser lite risigt ut, såsom det här fotot neranför. Men även detta kan man fixa till enkelt.



Har bara fördjupat och ökat kontrasten.


Min förtjänst att det inte regnar

Inatt så fick Mitzie äran att ha hela sängen alldeles för sig själv för att jag for nerför trappen som ett pistolskott efter att jag sett en stor spindel åka ner i sitt spindelväv precis över min säng. Jag grabba tag i kudden och la min nere på soffan, ingen chans att jag skulle sova i mitt rum. Haha, jag sov ju toppen inatt... Jag ska granska varje kvadratcentimeter innan jag lägger mig ikväll.


Söt bild på Mitzie som jag tog för någon dag sen. Just nu ligger hon och trycker någonstans för att mamma håller på och damsugar. Stackarn!


Gitarr-fingrar

Sitter här med gitarren och är sur över att jag inte kan lära mig någonting nytt. För ett tag sen så lärde jag mig introt till "Tears in Heaven" av någon kille på youtube, men nu kan jag inte hitta hans video igen... Utan bara någon Marty Schwarz som spelar på något annat sätt. Vill lära mig hela låten! Jag undrar igentligen hur många låtar jag kan introt på och inte resten?

Haha, gitarrspelandet har satt sina spår. Ofta när jag inte spelat på ett tag och sen börjar, så blir mina fingrar såhär. Det gör inte ont eller så, utan det är väl bara att fingertopparna bygger upp en hård yta igen. Men det ser ju inte så fint ut.


Diggar min målar-outfit.



Känner att jag diggar min outfit just nu, jättesnyggt med förkläde. Haha. Har inte kommit någon vart direkt, det tar ju så lång tid att få till alla skuggor. Och jag gillar inte att sitta och vänta på att färgen ska torka heller när ett nytt lager ska på. Så det blir att jag suller runt lite tills jag får till det.

Nu ska jag ta och kolla på Grey's Anatomy och senare ska jag nog ut på en promenad, vi får se om jag får tag på något sällskap. Var ute på en kvällspromenad med Sara och Carro igår kväll. Vi passade på att palla lite jordgubbar från jordgubbsodlingen på vägen också. Mumsigt!


Skissen



Är riktigt nöjd med hur det ser ut nu, att rita upp alla roserna var inte det lättaste. Har också lagt till en "old fashion" klocka, tyckte att det passade in. Klockan är ingenting jag hittat från internet utan jag har ritat av en klocka som finns här hemma på väggen. Har inte ritat upp siffrorna än för att jag ska måla klockan vit först. Denna tavla kommer krävas sjukt mycket tålamod, men slutresultatet kommer nog bli jättebra.

Nu ska jag sätta igång och måla.

Inspirationskälla

Idag har jag roat mig med att ha kollat på de tre första avsnitten på säsong 2 av LOST. Men nu hade jag tänkte att hitta på någoting. Fotade ute lite igår och knäppte bland annat denna bild:



Hade tänkt använda rosorna till en ny tavla, så nu tänkte jag ta och skissa upp dom. Önska mig lycka till!


Lite vart det iaf!

Jag var som sagt till Hudik igår för att shoppa lite, och jag blev så sjukt besviken på rean. Enligt mig så fanns det typ ingenting, inget som jag var ute efter. Letade nämligen efter lite långärmade tröjor och jeans till hösten. Tänkte från början att jag inte skulle hitta något i lilla Hudik och det skulle vara lika bra att åka till Gävle på en gång. Så vi får se om jag åker till Gävle med mamma någon dag.

Det vart bara en ring (JC), Nagelack (H&M och lindex), jeansshorts (Ginatricot) och ett linne (VeroModa). Köpte också tre par trosor på Ginatricot.



Sov över hos Carro från igår till idag, vi hade kul vi. Vi dansade lite, alltså med Wii, tittade på film och Lost, tjocka i oss glass, choklad och cola. Bra att jag tog och gick hem idag istället för att få skjuts, kände att jag behövde motionen. Haha.

Hejhej...

Förlåt för att det inte har blivit några direkt intressanta inlägg på senare tiden. Nu några kvällar i rad har jag försökt börja på en ny teckning, insett att det går åt helvete och suddat ut det jag påbörjat flera gånger. Vet inte vad det är med mig, har ingen inspiration alls och är bara trött hela tiden.

Jag är också rätt säker på att den där lilla saken i hjärnan min, som bestämmer kroppstempratur har på något sett fått tag på alkohol. Jag ligger oftast på runt 36,3 och nu några dagar har det varit 37,2. Inte riktigt feber med det har gjort att jag gått runt och frysigt, igår kväll låg tempen på runt 36 igen och jag låg och svettades. Nu, än en gång är jag uppe på 37,2. Det känns som att jag ska bli sjuk men ingenting händer, det bara fortsätter såhär.

Imorgon hade jag tänkt åka till Hudik, lite shopping kanske kan bota mig. Efter det är det tänkt att jag ska sova hos Carro, kommer bli sköjj.

Junkyard, SKO-JAKT!

Har hållt på och kollat igenom rean på JUNKYARD, som just nu är på 40%. I övermorgon så kommer det öka till 45 och sen till 50%. Jag håller på och letar efter ett par snygga sneakers i skinn eller mocka. Ett par som man kan ha lite senare i höst och vinter också. 



Det är verkligen jättebra rea på skor som Adidas, Converse och Nike. Ni borde kolla in det! Just nu har jag hittat fyra favoriter, som finns i min storlek. Så jag tänkte vänta tills det är 50%, och då kostar dom mellan 350-450 kr. Och med tanke på att det finns fyra par skor som jag kan tänka mig att köpa så finns det nog någon/några av paren kvar tills dess, hoppas jag.



Vilket par av skorna tycker ni är snyggast?
Just nu lutar jag åt de "vit-blå-röda". Men jag gillar allihopa, har svårt att bestämma mig..


A Flower for Norway



Det finns inga ord som är tillräckligt bra för att beskriva hur hemskt det är.
En människa borde inte kunna göra något sånt här..


Chokladrutor

När Carro kom igår så satte vi igång och bakade något till kvällen. Det vart chokladrutor, vi ville inte bara göra vanlig tråkig kladdkaka. Men chokladrutor är nog ungefär dubbelt så onyttig, för jag tror denna innehöll 6 deciliter socker. Sockerbomb!



Jag diggar Carros tröja, men jag passade mig för att stå på hennes vänstra sida. Haha. Under kvällen så tog vi oss igenom åtta LOST-avsnitt, det var så kul. Har glömt bort hur himla rolig Hurley är! Vi fortsätter med dom resterande 17 avsnitten någon annan gång

Nu på morgonen tänkte vi nästan åka till marknaden som är inne i Ljusdal, just nu så tackar jag Carros mamma som inte hade lust att köra oss. Det nämligen spöregnar ute. Trevligt, trevligt.

LOST

Nu har jag äntligen fått den, första säsongen utav LOST. Fy, vad jag älskar den här serien. Carro ska komma om en stund, vi får se vad vi hittar på. Men ikväll så blir det LOST-maraton i alla fall!



Igår så försökte jag börja på en ny teckning, men jag fick verkligen inte till det! Har ingen inspiration för fem öre. Inatt så kunde jag inte sova, men det var då jag fick lite inspiration till tre tavlor som hänger ihop kan man säga. Men hur jag ska fästa ideérna på dukar vet jag inte hur jag ska göra. Jag är så van att måla/rita av ett foto som jag själv eller någon annan har tagit. Jättesvårt, vet inte hur jag ska göra?

Meteorit?

Igår kväll så hörde jag en konstig smäll, men jag trodde inte att det skulle vara något sånt här. Mitt inne i Ljusdal så hördes det säkert mycket högre. LÄS TEXTEN!



Ja, men i alla fall. Ska dra ner på Ljusdal om en stund. Om det inte börjar regna så ska jag gå upp till Dollar§Store och köpa ramar, men annars så ska jag kolla om det är någon bra rea på Fifty och låna nån bok på bibblan.
Vi höres!


~ Finfint ~

Jag har varit extra seg av mig idag, bara suttit och kollat på tv. Har också träffat en kille som mamma gått på "dejt" med några gånger, han bjöd oss på pizza. Han verkar väl snäll och så, men det har väl "alla" varit. Mamma tar inte direkt hem några galningar. Har beställt hem första säsongen utav LOST också och antagligen så kommer paketet redan på fredag, de brukar vara ganska snabba på cdon.se. Så om den kommer innan helgen blir det LOST-maraton med Carro.

Fixade ihop ett litet collage med finfina kläder från MONKI för att det här inte bara skulle bli ett tråkigt babbel-inlägg. Önskar att jag kunde shoppa loss där, men tycker de är ganska så dyra, trots att deras kläder är någelunda enkla fast på ett lite chic"are" sätt.


17 saker ni inte visste om mig:

Jag tänkte hylla mitt sjuttonde år som börjar nu här på jorden, med en liten lista.



1. Nästan varje gång jag är ensam hemma så sjunger jag.
2. Jag är 180 cm lång.
3. Jag har läst alla Twilight och Harry Potter- böckerna på engelska. Jag är alltså lite utav en nörd, haha.
4. Min brorsa och jag spelade bowling i ungefär tre år, åkte runt och tävlade i kanske två av dom. Tror det var mellan 4:an och 7:an. Brorsan var faktiskt riktigt duktig men vi var tvungna att sluta när bowlinghallen stängdes.
5. Jag älskar kriminalserier, såsom Bones, The Mentalist och CSI. Gillar också läkarserier, Grey's Anatomy äger!
6. Skulle kunna tänka mig att jobba som kirurg i framtiden, om jag klarar av alla åren i skolan...
7. Jag har inte rest så mycket i mitt liv. Var i Spanien när jag var jätteliten så kommer inte ihåg någonting och har bara åkt på en kryssning till Finland, yippie.
8. Min pappa skulle kunna vara min morfar.
9. Jag är en blekfis, har typ inget pigment. Blir röd, sen vit igen.
10. Jag kan moonwalka, YEAH!
11. Jag älskar känslan av att ta på mig ett par helt nya strumpor.
12. Jag är född i Stockholm och har bott där i större delen av mitt liv, men inte länge till.
13. Jag önskar att jag var mer öppen än vad jag är. Man säger ju att människor kan vara lika öppen som en bok. Jag är nog lika öppen som en igenspikad bok.
14. Jag drömmer om att ha en egen utställning med min konst.
15. Jag är helt galen i en kamera i just nu, Nikon D90. Vill så gärna ha den, men det finns mycket man vill ha här i livet.
16. När jag broderade en gång på dagis, så lyckades jag sy fast den tjocka plastduken under. "Vad trökt det går!", måste jag ha tänkt.
17. Här är några av bloggarna jag följer, om man tänker bort alla uppenbara storbloggare: Lindaaaa, Tinkerbella, EbbaZingmark och Bokkei.


Hoppas ni har orkat läsa nu när jag för en gångs skull skriver lite om mig själv!


Bilder från igår

Det vart en bra födelsedag igår i alla fall. Sara och Carro var båda här innan klockan fyra, och då fikade vi lite i köket. Hade sparat aptiten för tårta genom att bara ha ätit en bit innan, men var ändå inte så sugen på tårta.



Haha, det blev många skratt. Fick fina presenter också. Armband, örhängen, och Carro tyckte att som 16-åring så borde jag äga ett par stringtrosor, så fick det också. Tack Carro! Haha.

Sen så fick jag lite pengar utav mamma, pappa och mormor. Så det blir nog en shoppingdag någonstans framöver! Hoppas på att det blir finare väder nästa år, för jag kunde inte ta några bra bilder denna gång. När jag var liten, nu tänker vi 1-7 år så tog vi jättemycket bilder och satt in i fotoböcker. Sen så slutade vi helt plötsligt, och jag vill gärna ha lite minnen från tonåren också. Så jag ska börja fotografera mer nu har jag bestämt.


Happy Birthday to Emma!

Ja, idag så är det inte en vanlig dag, utan de är min födelsedag. Haha, vet inte riktigt om jag känner mig 16 år. Nu behöver iaf inte kontrolanten på tåget ge mig en konstig blick när jag säger att jag är ett "barn" för nu är jag "vuxen".



Såklart så ska det regna, skitbra. Sara och Carro ska komma över senare, jag får väl se när dom kommer. Men först så ska jag fika lite med familjen, mormor kommer över och äter tårta och så.

Parrot, akrylmålning.

Nu är den äntligen klar! Woho!
Jag har säkert suttit runt 10-15 timmar med den här, det har varit så mycket färgblandning hela tiden så jag började nästan bli lite galen. Men det var kul att måla den, i början i alla fall.. haha.



Den här gången så målade jag inte på duk, för att jag tycker det kan vara svårt ibland att få färg i varenda liten grop. På denna målning så är det väldigt många små streck som jag har fått måla och det blev lättare på ett tjockare akvarellpapper, A3.

Nästa projekt blir nog antagligen något djur i blyetch, kanske någon av fjärilbilderna?

Fjärilshuset i Haga

Har helt glömt att lägga upp bilderna från Fjärilshuset, och jag är just nu lite fantasi lös på vad jag ska skriva. Det passar ju alltså väldigt bra med en liten bildbomb nu. Jag var nog inne i Fjärilshuset ungefär en halvtrimme, lite mer kanske. När jag kom ut därifrån var det så himla skönt, nämnde förut att just denna dagen så var det 29 grader i skuggan. Och därinne måste det ha varit 35 grader, "växthuseffekt".



Det fanns inte bara fjärilar, det fanns fåglar...



... och fiskar.



De hade också rovfiskar, typ som stora rockor, men lyckades inte få så bra bilder på dom för att det var så mörkt vid deras akvarium. Lycka till med blixt mot en glasruta!

Great Outfit

Håller på och letar efter en bild på Kenza som man kan rita av, och mitt i allt så hittade jag en outfit som jag tyckte var så himla fin förut. Och hur snygg som helst fortfarande. Man önskar ju att man har pengarna till att ha en så här sjukt snygg stil. Kenza-porträttet kommer nog dröja ett bra tag, det är så mycket annat jag vill göra också. Men har iaf hittat några bra bilder nu.


Och så dom här Jeffrey Cambell skorna... Love, men stort L. Min kompis Sara är alldeles galen i dom!

Textförslag?

Tog en paus från målandet och ritade någonting som jag har tänkt på länge. Att jag skulle försöka rita som en "uråldringseffekt" på ett papper. Ni vet, såsom ett filter kan se ut i ett redigeringsprogram? Vet inte hur jag ska förklara bättre, gammalt fotografi?
I alla fall inspirerades jag till detta från omslaget till boken "Cirkeln", som jag håller på och läser.



Nu är det så att jag vill skriva någon text på den här.
Någon kort fin text, helst på engelska. Något förslag?


Nu ska de mumsas!


Efter ett år... oj.

Förra sommaren så fick jag en liten digital fotoram utav min mammas "dåvarande" kille. Han hade fått den på köpet när han hade köpt någonting annat, och han visste att jag var intresserad av fotografi och sånt. Men jag har ärligt talat knappt rört den sen jag tog upp den ur kartongen dagen jag fick den.

Men nu har jag ställt upp den på lilla bordet bredvid sängen och så har jag lagt över några Lost-avsnitt på ett USB. Så nu kan jag ta och kolla på Lost mitt i natten om jag inte kan sova. Har tänkt på att ställt den där tidigare men det har bara inte blivit av.



Det är ganska bra kvalité på skärmen faktiskt, det trodde jag inte. För att när man är i menyn så är det ganska skruttigt, men när den visar bilder och video: SUPER!


Solsäng

Mamma har hållt på och snickrat ihop typ en säng som man kan ligga och sola på. Hon fick väl idén när jag sa att jag inte gillar att ligga på marken och sola. Krypfobi! Men bara för att jag ligger lite högre upp så betyder det ju inte att flugor och annat inte kan sätta sig på en. Men jag slipper iaf de jobbigaste, såsom myror och spindlar (om de nu finns några?).



Tänkte ta och gå en sväng, känner att jag måste komma ut lite. Sen så blir det Grey's Anatomy, jag har verkligen fastnat, hah.


Bra frukost? Njaa..

En possitiv sak är att jag inte sover till klockan två längre, men att gå upp bara två timmar tidigare än det är inte så bra det heller. Nu på morgonen har jag drygat framför Ned's Declassified (stavning?) och Ellen Degeneres show. Till frukost så blev det ett glas yoghurt och till "efterrätt", en bit kladdkaka från igår. Gud så smaskig den blev.



Nu så blir det grubbel på högsta nivå.
Om fyra dagar så fyller man år, och det känns liksom som att det inte är min födelsedag. Man är inte lika "uppspelt" inför födelsedagar som man var för några år sedan. Då kunde jag börja räkna ner ungefär två månader innan. Nu är det typ: " Jaha, då fyller man år igen...". Och så har man mamma som håller på: "Vad ska vi hitta på när du fyller år? Du får tänka på vad du vill äta. Ska Sara och Carro stanna och äta middag?".
Jo, Sara och Carro kan komma över och äta tårta och fika lite, det blir kul. Men mamma gör en så stor grej av allt! Jag bryr mig knappt om min födelsedag längre. Tror jah.. Alltid kul att få lite pengar och så, men jag ser det inte som en stor grej. Fast jag måste erkänna att jag ser väldigt fram emot mammas goda tårta!


H by Hudson

Jag är helt galen i kängor just nu, det är så kul att gå igenom asos.com och alla deras skinnkängor. Har fastnat speciellt på märket H by Hudson, skorna är så himla snygga! Enligt mig iaf.


Alla dom här är på rea och kostar mellan 580 - 700 kr. Jag är mest fast för dom till vänster. Jag och mamma hade tänkt att beställa en jacka åt mig som finns på ASOS, då kanske jag kan charma mig åt mig kängorna också. Hon klagar ju alltid på att jag köper fejkskinn, men om man vill ha äkta så kostar det ju en del, så hur ska du ha det morsan?


Ändrade planer..

Det var egentligen meningen att jag skulle gå till Carro idag, men igår kväll så fick jag ett sms att det inte gick. Stackarn sprang och spydde hela tiden, uffa. Så det blir att vara hemma då, får väl ta och fortsätta med målningen. Känner också för att ta bussen in till Ljusdal med en kylväska och köpa glass. Ska se vad de är för bussar som går och vilka som är inställda.


Bjuder på en snygg bild på Sara och Carro från när vi var och badade för några dagar sen.

WIP Numero Dos



Allt som jag påbörjar tar alltid längre tid än vad jag tror från början, men det blir väl så när man är en perfektionist som jag. Allting måste bli PERFEKT. Men det är faktiskt inte så mycket kvar nu, är ju snart klar med det svåraste, bara vingen och klon kvar och sen är det ju bara bakgrunden.

Idag var det inge fint väder, mulet och grått (samma sak?). Hade lust att gå till stranden, men nejnej. Istället så har man bara suttit inne, man kan ju inte ens gå ut en sväng för det ser ut att börja regna. Men nu så kan jag ju roa mig med att de har börjat om med Grey´s Anatomy på Kanal5. Såg allra första avsnittet igår, det hade jag inte sett. Så hade tänkt att kolla på andra också som är idag 17.05. Men jag får inte fastna i vid det varje dag, man ska vara ute på sommaren!


Vem älsker inte sommaren?


The 9th of July

Gårdagen spenderades på stranden med Sara och Carro :).
Vi gick dit vid runt halv 2 och stannade till klockan 5, när vi var där så var vi i vattnet nästan hela tiden och gick bara upp några få gånger för att ta något att äta. Det blev ett riktigt träningspass.


Joppe och Hedkvist var också där, dom är galna dom pöjkarna.



Sara och Carro sov över hos mig också, då gick vi och tog ännu ett dopp på kvällen och då var de bara vi där. Det var asvarmt i vattnet, så himla härligt. Fick en väldigt snygg bränna i ansiktet, nej! Alldeles röd. Trodde inte att jag skulle bli så solbränd.


Papegoja W.I.P

Inne i fjärilshuset i Haga fanns det inte bara fjärilar, det fanns lite fåglar och rovfiskar också. Fotograferade väldigt mycket när jag var därinne, man måste ju ta vara på tillfället när man betalat 50 kr för att gå in. Fick många fina bilder och just nu sitter jag och målar av en av dom bilderna, som föreställer någon slags papegoja. Är nöjd med hur den ser ut just nu, men kan inte fatta att det jag har målat har tagit nästan 3 timmar!



Första gången som jag använde mina nya akrylfärger, dom verkade riktigt bra.

Adele 21

Tog med mig ritblocket till pappa och avslutade min teckning av Adele, nu blir det målning framöver. Jag är asnöjd med resultatet, jag ser tydligt att det är hon trots att ansiktet inte en exakt kopia av orginalet. På detta porträtt har jag använt pennorna HB, 2B och 4B om någon är intresserad av att veta det och den är gjord på ett A3-papper.

Vad tycker ni om resultatet?


I´m Back!

Efter två veckor i Stockholm så var det riktigt skönt att komma hem till Tallåsen. Hade satt på mig jeans imorse för jag visste inte riktigt hur varmt det skulle vara här, men gud vad varmt det blev när jag och brorsan gick från stationen till bibblan.

Tänkte inte gå igenom dag för dag vad jag har gjort i Stockholm, men här så får ni en liten snabbspolning:



Bilderna från fjärilshuset får ni se sen. Just nu känner jag för att klämma i mig choklad som jag har köpt med mig från Lidl. Såklart har inte vi den affären, och där säljer de världens godaste choklad (enligt mig då), madagaskar 46 %.

RSS 2.0