Bildbomb från Gröntjärn

    De två dagarna i Gröntjärn, måndag-tisdag, var väl både kul och jobbig. Under dagen på måndagen så var det mycket som skulle göras. Jag, Annlinn och Theres letade insekter, tittade på växter och drog sedan ut på Sjöstrå-långtjärn (tror jag den hette) i en gummibåt. Vi fumlade runt där på 20 meters djup ett bra tag. Vi tog en massa vatten- och planktonprover, men det var ganska så roligt.
    Senare på kvällen mådde jag inte så himla bra. Hade jätteont i magen ett par timmar, antagligen för att jag hade ätit för lite under dagen. När klockan närmade sig halv tolv på kvällen så hade vi nattorientering, inte så kul i mörkret. Jag gav till slut upp och jag och Theres drog tillbaka till tälten. Natten var hemsk. Vi alla i tältet frös arslet av oss. Det var runt 0 grader på natten.

Några bilder från måndagen, och den sista från tisdagen:På tisdagen så gick vi upp runt halv 9, och gick sedan över en halv mil till Gladbäcken (sista bilden). Sedan så åkte vi till skolan och packade upp en massa grejor. Gud va trött jag var när jag kom hem den dagen.
   


Gröntjärn nästa

   Imorgon så sticker jag och klassen iväg för att tälta med biologi-Anders i Gröntjärn där vi ska ta vattenprover och lite annat. Det kan väl bli kul, men ser inte fram emot att gå med alla packning och sen behöva gå och äta lunch på skolan när vi kommer tillbaka på tisdag. Tror jag tar med kameran om det inte blir för tungt i ryggsäcken.
   Hörs om ett par dagar!


The sky is on fire


En tripp till Gävle

    Alltid skönt med en klämdag då och då. Ingen skola och ändå får man åka gratis med x-trafik. Så bärde av till Gävle igår med mamma för att shoppa litegranna. Alltid lika kul att åka med mamma.... hah. Frågade både Stina och Carro men de kunde inte, så mamma erbjöd sig trots att hon var i Gävle dagen innan.
    Mamma och jag var i Gävle redan klockan 10, och vid 11 var vi båda så sjukt hungriga. McDonald's är ju nästan ett krav när man har det i närheten för en gångs skull.


    Provade nyheten 'McWrap Chicken & Bacon', sjukt gott. Typ som kyckling-tacos.

    Hittade mycket fina saker i affärerna, och en positiv sak med att ha mamma med sig är att hon kan erbjuda att betala lite ibland, blink-blink. Fyndet blev nog en sjukt snygg blus från Bikbok, med öppna axlar. Ska visa någon dag.

    Nej, nu måste jag återgå till pluggandet. Har ett jävla biologiprov på 70 sidor på måndag, tar en evighet att bara sa sig igenom allt man ska läsa... Har nationella i matte dagen efter också, så det blir att råplugga matte på måndag när jag kommer hem från skolan. Det finns verkligen inte mycket att se fram emot den kommande veckan inte.


FÅGELSKÅDNING

    Den här helgen har jag suttit med matten och en powerpoint på 17 sidor med fåglar. Har nämligen fågelprov och fågelskåding imorgon, och så låg jag riktigt efter i matten och tog därför hem och jobbade. Mitt huvud håller snart på att sprängas känner jag. Just nu har jag lyckats klämma in 60 olika fåglar i skallen, hoppas de sitter tills imorgon.    Fågelskådningen imorgon ser jag inte så mycket fram emot. Ska nämligen upp halv 6! Jag som tycker det är alldeles för tidigt att gå upp halv 8 som jag gör i vanliga fall. Vi får se om jag kommer upp imorgon.
Avskyr området vi är på i matten just nu också, att bara hålla på och räkna med en massa bokstäver i kvadrat är så himla drygt. Förstår inte meningen med det.


This Lonely Street, painting.

Efter mycket kämpande och slit, så är akvarellmålningen klar. Det var mödan värt i alla fall, för jag gillar verkligen slutresultatet.


This Lonely Street, 25x20 cm.

Kanske ska ta och fortsätta med akvarellerna ett tag, för gud så roligt det är! Tekniken är inte på topp, men träning ger ju färdighet. Vad tycker ni om den?


May, the First

Då var det maj också.


RSS 2.0