Celebration

    Hoppas ni har haft en bra jul allihop! Det har jag! Just nu så är jag hemma hos min pappa i Stockholm, jag och brorsan åkte ner hit i torsdags och vi stannar till juldagen. Hittills har vi hunnit med att fira min pappa som fyllde år igår. Jag kanske inte så nämna hur gammal han blev, men jag kan ju säga att min pappa är lite äldre än "medelålders-pappan" till en artonåring, haha!
 
    Min halvsyrra och systerson kom över och vi satt och åt mat och gottade oss i tårta!
 
 
 
Canon eos 600d, Canon EF 50mm f/1,8.
 
    Idag så har jag varit till Skärholmen och gått lite i affärer, men klarade inte av att vara kvar nå länge, så himla mycket folk! Dessutom var jag ju urdum som bara tog med mig dunjackan när jag åkte hit, höll på att svettes ihjäl! Fick bara med mig en stickad tröja hem, men jag kanske går en sväng på drottninggatan på måndag också.. om jag känner att jag pallar.. (skulle verkligen behöva ett par nya svarta jeans), haha.

Merry Christmas

God Jul på er!
 
 
Canon eos 600d, Canon EF 50mm f/1,8.

Secret Santa

    Nu har jag gått på jullov, så himla skönt. Den korta skoldagen idag var toppen dessutom! Började med frukost i matsalen och sen julshow. Gud vad duktiga dom var! Och lärarna... vad ska man säga. Att se ens lärare sjunga och dansa till "What does the fox say?" var oförglömligt. Duktigt av dom. Efter julshowen så bjöd naturlärarna på tårta i kemisalen (där man egentligen inte får äta, men what the hell), och så hade vi en musiktävling.
    Biologiläraren hade nämligen ett ovanligt Quiz förberett. Utifrån låten som spelades så skulle vi svara på olika frågor. Till exempel så spelades en vilda västern-låt och vi skulle bestämma ett väderstreck och en naturtyp. Alla tänkte ju typ på "Väst" och "Öken", men svaren var lite mer finurliga än så. Jonna kom på det, "Öst" och "Skog", haha, Clint Eastwood, ni fattar?
 
Innan tog jullov hade vi Secret Santa också och titta vad jag fick! Haha, I'm flattered...
 
Canon eos 600d, Canon EF 50mm f/1,8.
 

Five Inch Raspberry

    Detta är vad jag jobbade med under Bildlektionerna några veckor tillbaka. Vi fick i uppgift att i lera skapa en valfri förstorad frukt. Valde mitt absoluta favoritbär, hallon såklart, finns inget godare! Så ganska många lektioner spenderades till att rulla små bollar, dela dom på mitten, gröpa ur dom, och sedan sätta ihop dom till ett hallon. Men det gick ju bra! Ingenting exploderade i ugnen. Bladet på toppen fick jag göra separat så att det skulle gå att glasera. Därför blev det som en skål/burk! Hoppas det ger mig lite plus i kanten!
 
 
 
    Bilderna är tagna på skolan med en Canon eos 1000d. Bordet som hallonet stod på såg så otroligt tråkig ut i färg, så det fick bli i svartvitt. Ni får se den i färg när jag har den här hemma!

Agnes Cecile

    Om det är någon som verkligen bemästrat konsten att måla med akvarell och hittat en orginell stil inom akvarell-tekniken, så är det Agnes Cecile. Agnes Cecile (eller Silvia Pelissero som hon egentligen heter) är en italiensk konstnär, född 1991, som gör otroligt vackra akvarellporträtt. Jag har följt henne ett bra tag på deviantart.com, och hennes målningar tröttnar man aldrig på. Älskar hur hon detaljerade dem är, och hur hon samtidigt får det att se så enkelt ut. Färgerna är fängslande och sättet hon använder det vita linjerna... ahh, så jäkla snyggt.
 
    Konstnärer som Agnes Cecile är sådana som man gärna skriver ett arbete om, men istället så ska jag på nästa bildlektion skriva om Hans Hedberg, en svensk keramiker, född... wait for it, 1917! Modernt som attan..
 
 
Vill ni se mer av hennes målningar, klicka här AgnesCecile.

RSS 2.0