Six weeks in Umeå

    Hur har jag haft det då? Försvann ju bara. Men jag har haft det bra. Läkarutbildningen är igång på riktigt. Efter två veckors nollning och en introduktionskurs som varade lika länge, så har vi satt igång med den långa kursen om Cellen som pågår fram till juni. 
 
    Känner mig riktigt hemmastadd här faktiskt, bor i en jättetrevlig studentkorridor med åtta andra studenter. Vi har korridorsmöte varje vecka då vi städar rent i köket och alltid fikar efteråt, vi har hunnit med att fira tre födelsedagar och varit och bowlat tillsammans. Kunde inte hamnat i en mer trevlig och lugn korridor, passar mig perfekt. 
    Jag bor på ca. 12 minuters gångavstånd (haha, ja, såklart man har koll efter några veckor) till Universitet och känner att jag för övrigt har rätt nära till allt. Jag har IKSU, som är Nordens eller Europas största träningsanläggning, på 10 minuters gångavstånd, vilket får mig att allvarligt överväga att börja träna. Känns som att det kan behövas med allt pluggande.
   
    Vad mer kan jag berätta om Umeå.. (1) Jag har nog aldrig sett så många som cyklar, trots att det är svinhalt och man är asrädd att någon ska vurpa, har dock inte hänt som tur är. (2) Det blåser VÄLDIGT mycket. Det går lite i perioder, men ibland så vill man verkligen inte gå ut genom dörren för att det blåser så mycket. (3) KÅNKEN. ÖVERALLT. Helt sjukt vad många som har den här ryggsäcken. 
 
 
 
Några bilder från studentrummet. Någon vecka gamla, vi har inte lika mycket snö ute längre som på sista bilden.
   
    Det blir som sagt mycket plugg, och jag har knappt rört varken kameran eller pennorna. Men det har varit så mycket nytt här i början och jag har inte kunnat fokusera på så mycket annat. Jag kan inte lova att jag kommer vara speciellt aktiv här, men jag ska försöka skriva lite då och då.
 
    Hoppas alla har haft en bra vinter, man känner nu hur våren börjar närma sig, vilket är otroligt härligt!

RSS 2.0