little me on the radio?

    Börjar få lite ångest över en grej, jag ska prata på radion om en vecka! Bara jag tänker på det så får jag hjärtklappning alltså. Hur nervös kommer jag inte vara nästa tisdag när jag väl sitter vid micken?
    Varför ska jag prata på radion då? Jo, såhär är det. På engelskan det här året så har vi en lärarassistent från Polen, Bernadetta, och hon har ett eget radioprogram på Radio Ljusdal där hon pratar om t.ex. hennes första intryck utav Sverige och en hel del annat. För ett tag sen så skrev vi en "crime story" på engelskan, och Bernadetta läste dom och frågade några i klassen om vi ville komma och läsa upp våran berättelse på hennes halloween-inspirerade radioprogram den 6:e november. Jag blev tillfrågad... och, ja, jag är alltför artig för att säga nej. Trots att jag antagligen kommer att vara hur nervös som helst!
 
    Det tar säkert runt 8-10 minuter för mig att läsa min historia, och så är det ju på engelska också! Jag kommer vara sjukt skakig på rösten. Någon som har pratat på radio förut? Något tips?
 

let it snow, let it snow, let it snoooow

Canon eos 600d, ef 50mm f/1,8.

some chocolate in the snow swarm

    Firar den här skolfria veckan med lite kladdkaka. Ingen kan klå min kladdkaka, den bästa kladdkakan i världen... eller, kanske i tallåsen, haha. Utanför så snöar det som bara den, så skönt att jag inte behöver sätta en fot ute idag om jag inte är så illa tvungen.
 
Canon eos 600d, ef 50mm f/1,8.

Hugh Laurie, w.i.p.

    Jättekonstigt att jag inte kommit längre på den här, men hade så himla mycket att göra i skolan de sista två veckorna så man hade ju inte tid alls. Vill bara köra på snabbspolning nu se den färdig, tror att det här kan bli en av mina bästa porträtt!
    Dock så måste jag ta en paus från Hugh för jag ska börja på en beställning som kan bli riktigt spännande också. Önska mig lycka till!
 

pink fluffy sweater

    I veckan så fick jag ett efterlängtat paket från H&M med ett par nya svarta jeans och sjukt mysig tröja. Var först osäker om jag skulle gilla den på mig själv (kanske är det bara Lana Del Rey som kan "pull it off") men jag älskar den verkligen! Har crush på några andra plagg som Lana Del Rey modellar i på H&M också, men den här fick räcka för den här gången.
 
 
Man blir en aning luddig av den, det är väl det enda negativa. Värd pengarna var den i alla fall! Den ska få hålla mig varm i vinter!

holiday

    Det här höstlovet kom då inte för tidigt, helt underbart att äntligen få var ledig. Jag började höstlovet med att kolla  film och råka somna på soffan, så jag sov hela natten i vardagsrummet, haha. Vaknade vid 11-tiden och frös som en liten chihuahua. Sedan dess har jag bara hunnit äta frukost och varit ute och fotat. Finfint väder idag - bortsett från snön vill säga... uffa.
 
Canon eos 600d, ef 50mm f/1,8.

Newlook favorites

   Nu var det länge sen jag la upp lite kläder, så jag tycker det var dags nu. En hemsida som jag börjat spana in riktigt mycket de senaste månaderna är Newlook.com. De har så sjukt fina kläder till inte alltför dyra priser. Valde ut några favoriter därifrån, men det finns så hiiiimla mycket mer fint, så det var otroligt svårt att välja.
 
 
   Peplum-tops är en höstfavorit och mysiga stickade plagg kan man ju inte få nog av!

my week

Den här veckan har jag...
  • .. stressat med ett religionsarbete och sedan fått det uppskjutet, typiskt.
  • .. pluggat fysik som en galning.
  • .. skrivit fysikprov.
  • .. fått tillbaka ett fysikprov, och blivit sjukt glad!
  • .. diskuterat relativitetsteorin, läraren kom med ett exempel och sa att ens gammelgammel-morfar skulle kunna komma genom dörren och 10 sekunder så knackade det på dörren och där stod en gubbe. Haha!
  • .. köpt födelsedagspresent till Carro och firat henne igår kväll med Sara! Mysigt!
Canon eos 600d, ef 50mm f/1,8.

sketch of Hugh Laurie, w.i.p.

    Nämnde ju att nästa projekt skulle bli den härliga Hugh Laurie. Satt och skissade upp honom (inte helt klart än) igår medan jag satt vid tv:en. Satt riktigt skönt där i soffan. Tycker det ser bra ut just nu, det här ska bli mitt bästa blyertsporträtt har jag bestämt. Punkt!
 

no more flowers

    Fick sluta lite tidigare från skolan idag, skönt de. Eller, vi fick jobba hemma dvs. Så jag satte mig på två-bussen hem från Ljusdal i sällskap med en massa småbarn. Jag blir alltid lika förvånad av vad barn pratar om nu för tiden. Jag hörde någon av dom nämna knark? Herregud. Och dom var typ åtta år? Hörde en annan konversation i detalj:
 
- "Vad kaxig du är!"
- "Det kallas pubertet!"
- "Det kallas finnar!
- "En finne är sånna som bor i Finland!"
- "Finnar ska man inte klämma, då blir man rynkig!"
 
    Haha, skrattade sjukt mycket inombords ska jag säga! Jag menar, allvarligt?
 
Canon eos 600d, ef 50mm f/1,8.

10 reasons to love Dr. House

    Har haft "House" på hjärnan i evigheter nu, älskar verkligen den serien! Har världens gubbcrush på Hugh Laurie. Man hur kan man inte ha det? Tror Hugh blir nästa teckningsprojekt. Har letat efter någon bra bild och har väl hittat några, men nu är frågan om det ska vara en seriös bild på han eller om jag ska ta någon där han gör något otippat. Han har ju vetkligen barnasinnet kvar i behåll i serien så!
 
    Hittade en grym video som verkligen visar Gregory House's "bästa" (haha) sidor. Om inte det här får er att vilja börja titta på House så vet jag inte vad.
 

The Mentalist, painting.

   Ännu en lång dag i skolan, räknat matte och lekt med lera... haha. Har massa under naglarna, trevlarns.
 
   Nu så håller jag för en gångs skull vad jag lovar. Tog kort på målningen av Simon Baker direkt när jag kom hem. Kan väl inte säga att det är det bästa jag gjort, men jag gillar verkligen den här typen av porträtt. Hoppas att jag kan bli bättre på det.
 
   Vad tycker ni om den?
 

herregud, så tiden går

   Det var väldigt länge sedan jag skrev nu, men har haft sjukt mycket att göra i skolan, samtidigt som jag varit förkyld och haft bihåleinflammation. Hade huvudvärk i flera dagar och sen när det var över så hade jag jättemycket att försöka ta igen i skolan. Det är ett under att jag skrev klart en engelskauppsats och hann plugga till ett historia-prov. Satt uppe till två på natten i torsdags... inte bra.
 
   Men kan med glädje säga att jag är klar med målningen av Simon Baker. Det var ju bara håret kvar, så jag satte mig vid 8-tiden igår och målade. Lovar att visa det imorgon, ska knäppa kort på den i dagsljus!
   Har alla haft det bra i helgen då?
 
Canon eos 600d, ef 50mm f/1,8. 

RSS 2.0