Intensive days

    Aaaahhh, nu är vi lediga! Det har vi varit sedan klockan 4 faktiskt. Jobbdagen avslutades inne i lunchrummet med en cheesecake i sällskap av Leo och Paqui. De senaste tre dagarna har det varit väldigt mycket jobb. I lördags och igår så jobbade jag och Theres till klockan 1 på natten. De där 40 och 70 gästerna som jag skrev om tidigare var i samband med en födelsedag som firades här och ett bröllop. 
    Under en lång tid på både fredag och lördagskvällen så stod jag själv med all disk som först skulle torkas av och sedan in i diskmaskinen som max tar 20 tallrikar. Jag säger då det, och trerättersmiddag var det också. Kan ni förstå hur många tallrikar det blev? Och så en massa kastruller och stekpannor på det. Jag är slutkörd. 
 
    Idag så har jag inte varit i köket så jättemycket, utan uppe på hotellet. Varit i cafeterian, moppat golv, burit tillbaka tavlor som tidigare flyttats till kapellet, bäddat sängar och en massa annat. Miljön inne på hotellet är ganska så annorlunda från huset där jag och Theres bor. Lika fint, men kanske lite mer modert. Här är ingången och två bilder från korridorerna:
 
 
    Det var en ganska stor grupp som åt lunch idag också, 18 stycken tror jag, så jag var i köket ett tag och hjälpte till med disk. Men nu är jag ska glad att inte behöva jobba på två dagar. Vi får se vad vi hittar på. Hittills har jag jag under dessa tre timmar suttit och läst, druckit cola, tagit en mjukglass ute i solen och suttit vid datorn (obviuosly).

Overlook

    Som jag skrev nyss så stannade vi på en plats i onsdags kväll där man hade värsta utsikten över sjön och vårat hotell alldeles på toppen av berget. Det blev inte så himla bra bilder men dessa får duga. Det var lite för mörkt ute då på kvällen.
 
 
    Där ser ni Castillo de Castellar. Längst däruppe!
 

Tuesday and Wednesday

Det verkar som att dagarna bara flyger iväg här i Castellar. Inte kan det vara fredag idag? På tisdag och onsdag den här veckan så har jag och Theres varit lediga. På tisdagen så var vi och såg cermonin då 9:orna på en skola hade skolavslutning. Vi var där med Belén som hade ett syskonbarn (som faktiskt är halvnorsk, vi träffade hans mamma tidigare och hon är från Norge) som gick ut nian. Spanjorer vet hur man festar kan jag tillägga. Jag märkte också en trend bland tjejerna som gick ut nian. Kort, tight och högklackat var modet.

På onsdagen så åkte vi återigen iväg på en liten tripp med Belén. Först stannade vi vid poolen i Nya Castellar och solade lite, och sen åkte vi till stranden. Samma strand som vi cyklade till förra veckan. Men nu hade vi i alla fall tid att ligga och sola. Jag fick däremot en aning för mycket sol och ser nu ut som en tillagad kräfta.

 
Efter att vi varit på stranden så åkte vi till ännu en pool, men det var någon privat pool så det var inte alls mycket folk. Vi satt där i gräset med Belén och hennes småpojkar, Manuel och Javier, och spelade UNO. Haha. 
 
 
Innan vi for tillbaka till Castillo de Castellar så åkte vi äntligen till en mataffär! LIDL av alla ställen! Där köpte vi bland annat chips, choklad och bröd. Nu svälter vi inte ihjäl på kvällen. Påväg upp till hotellet så stannade vi på en utskiksplats där vi kunde se upp till hotellet. Ska visa bilder därifrån alldeles snart!
 
Vi är nu tillbaka på jobbet igen, och min vecka i köket har börjat. Idag så ska en grupp på ungefär 40 personer komma och äta och imorgon 70 personer. Så jag började mina två dagar i köket med att skala en jäkla massa potatis. 

Mini Mercado

Vi blev överlyckliga när vi igår insåg att vi har en liten mataffär bara 20 meter från huset, men öppettiderna är lite underliga. Det är ofta stängt, men vi ska se till att titta in där och köpa lite godsaker till kylskåpet så fort som möjligt!
 
 

Nueva Castellar

 
    Just nu vill jag komma till en strand och bada och sola! Vi är ju lediga fram till klockan 8 ikväll. Vi har en stor sjö nedanför och vi frågade och det gick att bada där men tydligen är inte det tillåtet så den idén gick åt skogen. Det finns en pool i "Nya Castellar" (vi är på gamla Castellar) men det ligger 10 km härifrån... en aning långt att gå. Vi är nog lite rastlösa igen.

No ordinary Midsummer

    Hejsan! Jag tar nu och önskar glad midsommar, haha, dock lite sent. Jag har inte suttit mycket vid datorn de senaste dagarna så det är anledningen. Firat midsommar har vi inte gjort på vanligt sätt iår. Mitt och Theres kvällsnöje på midsommarafton var att sitta och titta på Sherlock med cheesecake och päron.
    Igår jag vi oss ut på någonting som jag inte var beredd på. Vi följde med en som jobbar här, Belén och hennes familj, till stranden. Vi skulle åka med henne i bilen en bit och sedan låna cyklar och cykla sista biten. Men grejen var att det var ungefär som ett cykellopp, inte en tävling, men det var ungefär 350 stycken som cyklade och alla hade var sitt nummer. Haha, och där kommer jag i sandaler mitt i ett hav med tighta cykelbyxor. 
 
Framme på stranden var det sjukt vackert, men vi hade inte tid för att bada och sola som jag hade hoppats.
 
 
    Vid 8 tiden var vi tillbaka där vi började, på en fotbollsplan, där det bjöds på macka och dricka. De hade dessutom en utlottning av paket genom att dra bland allas nummer nummer. Jag hade 290 och Theres 289. Haha, Theres lyckades vinna, men Beléns son fick gå fram och hämta den. Så Theres kom hem med en tröja!
 
 
    På tillbakavägen så stannade vi hos Belén och åt lite kvällsfika. Spanjorer vet verkligen hur man bjuder på mat. Mackor, chips, ost, jordgubbar, juice och yoghurt. Göttis. Idag och jag något otroligt ont i rumpan efter cyklingen! Haha!

First day on the job

    Nu har vi spenderat första natten på hotellet. Vi bor ett hus där det finns soffa, badrum, kylskåp och så har vi egna rum på det. Vi som funderade om de skulle sätta oss i en liten skrubb, haha. Det är verkligen toppen.
 
 
    Igår så var jag och Theres en aning rastlösa för vi visste inte riktigt vad vi skulle göra på kvällen, men idag så har vi fått jobba. Jag och Theres jobbade i restarangen mellan 13-16 då de serverade lunch. Jag serverade mat och Theres var i köket. Sedan så gick vi ut på en liten promenad. Klockan 20 ska vi börja jobba igen då det är dinnertime!

Castillo de Castellar

Det enda man kan säga är väl egentligen WOW. Här ska jag spendera fyra veckor.
 

On the road

    Nu är vi i Spanien och äntligen påväg till rätt destination! Idag så är det så svalt och skönt ute, och det är ju så vackert! Vi anlände i Malaga igår vid 19.30, hämtade baggaget och blev upplockade av viktor. Det var inte bara jag och Theres utan fyra andra också. Tydligen så var blev det ändrade planer för mig och Theres, vi skulle inte till Medina för att det hade varit någon tjej som hoppat av, och då hade de fått ändra om lite.
 
    Istället så fick vi då följa med i minibussen och lämna av de andra på deras praktikplatser, vilket tog några timmar. Jag och Theres fick spendera natten på ett Youth Hostel för att vi inte skulle hinna åka till det hotellet vi skulle. Och jag var nog ganska glad för det. Flygresan hade inte gjort mig gott, Större delen av tiden så kändes det som om någon borrade in knivar i öronen på mig. AJJ! Detta resulterade att jag inte mådde så bra i minibussen.
 
    Men nu mår jag mycket bättre och ser fram emot att komma till vårat hotell där vi ska jobba! Det är ett fyrstjärningt hotell som ligger upp i bergen! Ska bli spännade att se! Just nu så är vi i minibussen och är framme om en halvtimme. vi har nyss stannat på en liten spansk bar och druckigt god färskpressad apelsinjuice!
 
 
 

Hotel Medina Sidonia, here I come!

    Trots att min förkylning nu har gått över till ont bihålerna, öronen, huvudet och feber så är jag så sjukt taggad! Imorgon så åker jag! Tror inte jag riktigt har förklarat hur det kommer sig att jag ska åka till Spanien i en månad. Det är en grej som skolan ordnar, då alla steg 4- elever i moderna språk fick chansen att åka iväg och jobba på ett hotell i t.ex. Spanien, det beror ju på vad för språk man läser. 
    Jag och Theres ska vara på ett hotell i Medina Sidonia (hotellet heter "Hotel Medina Sidonia") som ligger ungefär 2 mil från Cádiz. Vi trodde att det skulle vara närmare Malaga men så var det inte. Men vi flyger till Malaga Airport och blir sedan skjutsade till dit vi ska.
 
    Här är två bilder på hotellet, och den sista bilden är ett område som ska ligga i närheten. Eller det kanske är i det området hotellet ligger? Jag vet inte, jag har inte riktigt koll. Men fint ser det ut att vara! Hoppas det uppfyller mina förväntningar!
 
 
    Skulle kunna visa fler bilder, men jag tror jag faktiskt vill visa bilder som jag själv kommer ta! Förhoppningsvis så kommer jag kunna använda Wifi och uppdatera er lite om vad som försiggår i Medina Sidonia. Mycket jobb kommer det nog bli, men en massa kul också!
 
    Nu ska jag packa de sista sakerna, och sen jag väl försöka sova. Haha, hur det nu ska gå!

Packar för fullt

    Två dagar kvar... snart sitter jag på flyget mot Spanien tillsammans Theres! Har packat en hel del nu, men det är ju helt omöjligt att packa för en hel månad. Det blir liksom, nämen den här måste jag ha med mig, den här också... åhh, den här måste jag ha med! Haha, bara den väger mindre än 23 kg så är jag nöjd!    
    Jag har gått och blivit förkyld nu precis innan jag ska flyga också, super-timing alltså, men jag får hoppas att det går bra att flyga ändå. 
 
 
Köpte bikinin på bilden inne på Lindex i onsdags. Höll på att få lite panik där ett tag då jag inte kunde hitta någon bra bikini, blev därför skitglad när jag hittade den här! 

Not Euclid Avenue!

    Vem vet var rubriken kommer ifrån? The Big Bang Theory såklart! Det är på tv just nu, älskar Sheldon! 
    Idag så har jag träffat Carro och Sara. Vi har tittat på film, ätit glass och snackat. Så tråkigt att jag inte kommer träffa dom på en månad, men två dagar efter att jag kommit hem så fyller jag ju år, då firar vi nog tillsammans!
 
Canon eos 600d, Canon EF 50mm f/1,8.

another w.i.p.

    Är fast besluten på att rita klart det här porträttet innan jag drar iväg till Spanien på måndag. Är rätt så säker på att det inte kommer bli mycket ritande i Spanien, men jag tar nog med mig skissblocket och några pennor ändå, vem vet, jag kanske får lust att teckna av något vackert hus därborta. 
 
    Frågan är hur jag ska hinna klart med denna teckning. Imorgon så ska jag iväg till Gävle för att köpa några saker som behövs till Spanien, och så borde jag verkligen plugga lite spanska... jag ska ju vara där i en månad, jobba på hotell, prata spanska... una chica muy nerviosa aquí!
 
 

bagpack

Denna fina skapelse ser jag fram emot att ta med till Spanien. Köpte den på Newlook i London. Love.
 

soft ice cream

    Spenderade gårdagen med härliga Annlinn och Jonna. Vi var i Hudik en sväng, jag tittade på en bikini, men den fanns inte i min storlek så jag får prova i Gävle isället, men Annlinn hittade i alla fall lite fina saker. När vi kom tillbaka så åkte vi till Jonna där vi sov över. 
    Vi drog ut på en tur med fyrhjuling, it was a bumby ride, but fun. Vi tittade även på en massa Doctor Who och 21 Jump Street. Vi åt pizza och fixade mjukglass. Ni vet sån där som visats på reklam, mjukglass man fixar själv. Haha, det tog några försök till vi fick till den, vi glömde bort den hela tiden när vi tog ut den ur frysen!
 
Canon eos 600d, Canon EF 50mm f/1,8.
 
Den sista bjuder jag på!

Late night Photography

    Är det inte underligt när en katt självmant hoppar upp i soffan och lägger sig och sover med huvudkudde? Det brukar min katt göra. Lite sådär som en människa. Bekvämt ska det vara här ja. Och sen så kommer jag och stör med ett kameraobjektiv, men det är ju alltid lika intressant tycker Mitzie.
 
Canon eos 600d, Canon EF 50mm f/1,8.
 
    Klockan har hunnit bli mycket, men nu så tänkte jag ändå sätta mig och titta på Doctor Who. Det är väl det som sommarlovet är till för, sitta uppe halva nätterna.

Transformation: City Life

    Har tänkt lägga ut detta i evigheter nu men jag har hela tiden glömt bort det. När jag gjorde målningen "City Life" till bildundervisningen för ett tag sen, så gick ju den processen väldigt fort. Jag jobbade på den i endast två dagar, och det blev inte direkt några work in progress-bilder. Så jag tänkte att ni kanske ville se hur jag gick tillväga när jag gjorde den. Knäppte inte så många bilder under tiden, men här är några i alla fall.
 
 
Jag visste att jag ville använda mycket färger, så jag målade först ett grundlager med en hel del färger som jag skulle låta vara synligt här och där när tavlan var klar.
 
 
Skissade sedan upp husen med en vit pastellpenna och började måla. Som sagt så ville jag inte måla över grunden helt.
 
 
Och så har vi det färdiga resultatet:
 

SOMMARLOV!

Sommarlov. Ett år till studenten. Nöjd med betygen. Spanien om 12 dagar. Livet leker.
 
Canon eos 600d, Canon EF 50mm f/1,8.

this is not optional

    Man kan ju inte åka till London utan att ta kort i en telefonkiosk. Det är ju... galet. För några dagar sen skulle jag ha sagt detsamma gällande "platform 9 3/4", men det stället visade sig ju vara väldigt annorlunda från vad vi trodde. På onsdagkvällen, efter en sväng på starbucks så ställde sig dessa galna flickor vid telefonkiosken utanför Clink78. Don't ask me what they are doing!
 

tomorrow is the day....

    Imorgon får jag sommarlov! Jag är överlycklig! Det är känns ju som att jag redan fått lov, vi gjorde inget vettigt i skolan igår och idag så var vi i skolan för att endast äta tacos... lite onödigt, men ganska härligt ändå. Jag slappade på skolan i morse och tittade på Supernatural, sedan åt vi tacos och sedan tittade jag och tjejerna på Doctor Who. Jo, jag har börjat kolla på den serien nu. Vi planerar att ha Doctor Who-maraton på fredag! Skojsigt!
 
Canon eos 600d, Canon EF 50mm f/1,8.
 
Var det igår eller i söndags jag tog dom här bilderna? Jag vet inte. Alla träd har i alla fall blommat ut när jag var i London, så himla härligt att komma hem till.

LONDON THROUGH THE LENS

Hej hej! I'm back! Har ju varit tillbaka sedan i torsdags kväll, men efter fyra dagar i London, så har jag behövt ta det lite lugnt. Roligt har vi haft det i alla fall! Vi har sett otroligt mycket, shoppat tills vi "droppat", och jag kan nu Londons tunnelbanesystem. Helsike vad mycket tunnelbana vi har åkt, och vi åkte alldeles själva jag och mitt tjejgäng de mesta av gångerna. Vi var så duktiga!
 
På måndag morgon så var vi på Arlanda, yrrande omkring, checkade in och väntade på flyget.
 
 
När vi satte oss på planet så var jag lite nervös, det var ju första gången jag flög. Jag hade oturen att få sitta i gången, och raden där vi satt hade inget fönster, just my luck. Men det var ingen som satt längst in, så jag kunde sätta mig när och ha lite utsikt genom fönstret framför.
 
 
Att flyga var inte alls läskigt, tyckte nästan att det var roligt. Det var inte alls så farligt som jag hade trott. Framme i London så fick vi lov att vänta på ett tåg, The Gatwick Express, som skulle ta oss till Victoria Station. Medan vi väntade så gick de flesta in på en helt otrolig mataffär, Marks & Spencer: Simply Food. Jag köpte en sjukt god fruktsallad!
 
 
The Gatwick Express tog ungefär 30 minuter, och från Victoria Station så tog vi tunnelbanan till King's Cross Station där Clink78 låg (där vi skulle bo). Tänk att vi bodde i King's Cross, där Harry Potter hoppar på Hogwarts Expressen! Hahah! Några dagar senare så gick vi dit till station för att ta bilder vid platform 9 3/4, men vi blev så besvikna att de hade ändrat hur det såg ut, så vi gick på en gång... tråkigt.
 
Clink78 så checkade vi in. Jag var i ett rum med 9 tjejer, och jag säger då det, rummet var alldeles för litet. Men som tur var så spenderade vi ju inte mycket tid där direkt. Kort efteråt så tog vi tunnelbanan till Piccadilly Circus.
 
 
Här så fick vi bestämma lite själva vad vi ville hitta på. Jag som hade ont i magen nästan hela första dagen i London, kände inte riktigt för att gå runt i affärer och shoppa. Jag följde istället med Annlinn, några andra kompisar och lärarna på en guidad båttur längs Thames. Det blev en promendad dit, och såklart tog jag kort på vägen:
 
 
Framme vid båten så var det nära att några av oss inte hann med, däribland jag, men som tur så hann vi. På båten så blev vi guidade av en man i högtalarna som berättade om byggnaderna och broarna som vi passerade. Jag förstod inte allt han sa, men har drog till med några skämt då och då, det var kul.
 
 
Det skulle bringa tur om vi fick människorna på bron att vinka tillbaka på bilden ovanför. We did it!
Klockan hade hunnit bli ganska mycket efter båtturen, så vi gick och åt middag. Det blev på en italiensk restaurang där jag och Annlinn åt pizza, gött var det!
 
Nästa dag så hade vi dock inte tur med vädret (fan att bron inte fungerade), det regnade som bara den! Den här dagen började med att vi besökte ett valfritt museum. Vi behövde göra någonting kulturellt i London, haha, inte bara shoppa. Jag var på ett Science Museum där man fick se gamla flygplansmotorer och en massa annat. Jag och tjejerna lekte också på en avdelning där det fanns spel man kunde testa. Jag kände mig som en liten unge, och barn fanns det gott om där!
 
Efter musemet så gick jag, Annlinn, Jonna och Ellinor för att ta någonting att äta till lunch. Vi hittade ett ställe där man kunde käka crepes. Hahah, jag har inte en enda seriös bild på Jonna FYI.
 
 
Jag tror mig crepe fick pris av oss alla för att ha varit den godaste. Mums!
Efter detta begav vi oss till Oxford Street och gick i affärer. Såklart fyndade jag en hel på Primark, och även två toppar på Newlook. Hade gärna knäppt några bilder längs Oxford Street, men regnet gjorde mig inte så motiverad.
 
På onsdagen så gick vi runt på Camden Market där vi inte behövde vara rädda för att pruta.
 
 
Jag ångrar nästan nu att jag inte köpte någon Sherlock eller Big Bang Theory- tröja. Dom var ju så spot on!
Lunch åt jag och Jonna i Notting Hill på en mexikansk restaurang, sedan mötte vi upp Annlinn och Ellinor på Oxford Street för ännu lite mer shopping. Den sista middagen i London åt vi alla elever och lärare tillsammans på en English Pub. Efter detta tog vi en sista sväng i affärerna, bland annat så gick vi till Victoria's Secret och en Disney-affär. Haha, jonna är för gullig! Kan inte komma över den här bilden!
 
 
Tillbaka på Clink78 så var det dags att packa inför morgondagen då vi skulle bege oss till flyget igen. Det såg helt okej ut i rummet ett tag, men allvarligt så var rummet alldeles för litet för 10 tjejers väskor och shoppingpåsar! Kaos!
 
 
Haha, mycket saker. 
Tillbakaresan nästa dag gick bra den också. Vi sa förväl till London och gick på flyget för andra gången. Denna gång så satt jag faktiskt vid ett fönster. Så himla coolt att titta ut. Det var ganska molningt i London denna dag, och vid starten så var det ett tag då det var alldeles vitt i typ 2-3 minuter utanför fönstret.
 
Canon eos 600d, Canon EF-S 18-55mm f/3,5-5,6 IS II.
 
Ja, detta var min Londonresa det. Sjukt roligt har det varit, tack allihopa!

RSS 2.0