29th of July

   Efter snart en vecka här hos pappa med en massa lathet, så känner jag mig hemmastadd. Jag skrev ju innan jag åkte att jag inte skulle kunna skriva någonting på bloggen förrän jag kom hem, men nu har vi ordning på internet.
 
Canon eos 600d, ef 50mm f/1,8.
 
   Några random bilder. Har tagit det väldigt lugnt de här senaste dagarna, trots att det har varit lite kallabalik här. Min faster kom hit från Frankrike (där hon bor) i onsdags, och hon vet verkligen inte hur man tar det lugnt. Men det är ju alltid kul att höra henne säga typ "Åhh, jag måste tvätta tänderna". Alla åren i Paris har sabbat hennes svenska, haha. Hon tog med sig sjukt god, fransk pizza också, som ni kan se på bilden. Skulle lätt kunna leva på den pizzan.
 
   De kommande dagarna så jag väl försöka hitta på någonting kul. Åker nog in till stan och shoppar på tisdag, och så vill jag åka och bowla också. Jag och brorsan bowlade ju i ett par år förut, men nu har jag inte hållt i ett klot på över ett år. Vi får se hur det blir med det.

Stockholm, 23 Juli - 3 Augusti

Snart så sitter jag och brorsan på bussen ner till Stockholm. Första gången som vi åker buss ner, annars så brukar vi åka tåg. Har inte tänkt på det förrän nu, men jag har en tendens att bli åksjuk när jag åker buss väldigt länge... Det beror nog på att det kan bli väldigt kvaft. Så nu får de fan ta och ha bra luftkonditionering!!
 
Canon eos 600d, ef 50mm f/1,8.
 
Tyvärr så blir det inga inlägg på bloggen när jag är i Stockholm, men hoppas ni är kvar när jag kommer tillbaka!

W.i.p, Jaimie.

    Skissen (den jag visade för ett tag sen) som skulle ha blivit en akvarell, har nu blivit en halv-klar blyetschteckning. Det föreställer den otroligt vackra Jaimie Alexander från Kyle XY. Har inte fångat en solklar likhet, men tycker om hur det ser ut just nu. Tyvärr blir den inte klar innan jag åker iväg imorgon, så det kommer dröja ett tag innan jag kan visa den på bloggen.
 
 
    Nu är det håret kvar och bakgrunden vet jag inte riktigt hur jag ska rita?... Hmm, ska fundera på det. Det var ett bra tag sen jag ritade långt hår så det ser jag fram emot. På senaste tiden har jag ritat många killar, men det är ju kul det också.

Gallerian Nian, Valbo Köpcenter...

    Det blev en lång shoppingdag på fredagen. Denna gång nöjde jag mig inte med Gävle centrum med Gallerian Nian, utan jag och mamma satte oss på en buss till Valbo för att gå på IKEA också.
 
Canon eos 600d, ef 50mm f/1,8.
 
    På IKEA så var jag på jakt efter vaser eller krukor som jag kan ha penslar och sådant i. Planerar att göra det finare vid mitt skrivbord, blev så sjukt inspirerad av en bild från Deviantart. Hittade i alla fall det jag var ute efter, men är spänd på att göra det ännu finare vid skrivbordet.
 
    Blev ju också lite ordinär shopping. Bland annat de som syns på bilderna. Shorts, blus och äntligen ett par solglasögon som faktiskt passade mig någorlunda. Annars så brukar jag bara se fånig ut. Trots alla timmarna som jag gick runt i affärer så köpte jag inte så mycket. Ska till Stockholm och hälsa på pappa på måndag så jag kommer antagligen kunna shoppa där också. Men troligen kommer den mesta rean vara borta då, så jag ville passa på att fynda igår i Gävle. De på ordinare pris kan jag ju köpa i Stockholm.

Sunset

Satt knappt vid datorn igår, var nämligen i Gävle i princip hela dagen. Var inte hemma förrän klockan 7 på kvällen. Var så sjukt trött och det liksom ilade i benen på mig. Brukar bli så när jag har gått för mycket. Jag tvingade ut mig själv igen vid 10-tiden då det var en jädrans fin solnedgång.
 
Canon eos 600d, ef 50mm f/1,8.

Seventeen on the 18th

   Det blev en bra födelsedag, tog det lilla lugna som vanligt antar jag. Klämde i mig lite tårta med familjen och ännu lite mer med Sara och Carro.
 
Canon eos 600d, ef 50/1,8.
 
   Fick lite pengar, och av Sara och Carro, ett par jeansshorts som jag spanat in ett tag, nagellack och några home-spa-produkter. På kvällen myste jag bara i soffan med lite godis och ostbågar framför The Big Bang Theory, Jennifer's Body och So You Think You Can Dance. Den absolut bästa födelsedagspresenten som jag skulle kunna få, skulle vara att jag kunde få åka 10 år tillbaka i tiden och börjat dansa. Är så sjukt avundsjuk på de som kan dansa. Önskar att jag hade den talangen.
 

Seventeenth Birthday

    Gissa vem som fyller 17 år idag? Jo, det gör jag. Det var väl som sjutton vaa? Ärligt talat så har jag kännt mig som sjutton år hela året. Blev typ lite förvånad förra veckan när jag kom på att jag fortfarande var 16. Jaja, snart blir det lite firande och mammas underbara tårta!
 
 
    Självutlösaren och jag kommer inte riktigt överens, men den här bilden får bannemej duga.

På vift med Mitzie, del 2

Här kommer lite fler bilder. Förstår inte hur hon hittar alla dessa ställen alltså.
 
Canon eos 600d, ef 50/1,8.
 

July the 16th

   Vad har man haft för sig de här senaste dagarna? Igår var jag med Sara och Carro, vi gjorde väl inte något speciellt, tittade på film och pratade om våran planerade Stockholmsvistelse. Det är lite körigt just nu angående det. Vi får se hur det blir. Tanken är att vi ska sova hos min pappa som jag, oansett om det blir någon Stockholmsresa med Sara och Carro, ska hälsa på med brorsan. Problemet är att min faster ska vara där ett tag också, och det går inte samtidigt.
 
   Idag har jag inte gjort något speciellt, suttit och hoppats på finare väder och utforskat Pottermore.
 
Canon eos 600d, ef 50/1,8.

Back to square ONE

 
    Akvarellmålningen med tjejen gick åt helvete, tog lite vatten över huvudet tror jag. Men jag gillar fortfarande bilden som jag gick utifrån, så jag bestämde mig för att rita den i blyetch istället. Tror det är första gången jag någonsin ritat om någonting på det här viset. Självklart har det gått åt fanders förut men då har jag aldrig orkat rita upp samma sak ännu en gång...

På vift med Mitzie, del 1

   Om man bortser från att jag sov till 15.30, så tycker jag att jag varit väldigt kreativ idag. Har suttit och ritat, fotograferat och såklart så har jag varit allmänt glad för att sommarjobbet är över! Var ute och fota en av mina favoritmotiv för ett tag sen, juste, min lilla goa kissekatt.
 
   Jag tror att Mitzie var modell i sitt förra liv. När jag klev utanför dörren så låg hon och vila och helt plötsligt så går hon från en plats till en annan ute på trädgården och låter mig knäppa en massa kort. She's awesome at striking a pose!
 
Canon eos 600d, ef 50/1,8.
 
   Ni får se resten av bilderna någon annan dag, annars blir det så himla mycket på samma gång. Vad har alla haft för sig den här lördagen då?

A Work in Progress

   Sitter och slevar i mig lite glass och tittar på The Big Bang Theory. Hah, jag älskar Sheldon! Ännu en person i min lista med skådesspelare som jag måste träffa under min livstid. Senare ikväll ska jag fortsätta med en målning som jag började på igår. Eller, just nu har jag bara skissat upp den, men snart kommer det lite akvarellfärger.
 
 
   Den här projektet är mer som ett expriment, ska testa en annan teknik hade jag tänkt. Så förvänta er inte mycket, vet inte alls om det kommer bli bra i slutändan.

Painting, Abandoned little house.

Tänk vad man kan åstakomma när det bara flyter på. Igår såg målningen precis likadan ut som i förrförrförra inlägget, men så satte jag mig med penslarna igår vid 10-tiden på kvällen (hah, nog en deprimerande tanke för många, sitta och måla på en lördagskväll) och så blev den nyss klar efter att jag i någon timme jobbat med den idag också.
 
Akrylfärg på duk, 30x24cm.
 
Vet inte vad jag ska hitta på nu, inspirationen flöder. Känner bara för att testa på nya saker. Min hjärna sprängs med en massa olika ideér!

Wouldn't that save you

   Jag är bombsäker på att den här underbara låten har varit med i tv-serien Kyle XY, men jag kan inte komma på i vilket avsnitt. Men ännu säker blev jag när jag såg att Jessi från serien är med i musikvideon. Herregud, vad jag älskar den här låten.
   Den får mig verkligen att sakna Kyle XY som dom bara la ner mitt i säsongen. Fan vad jag är sur på ABC Family alltså. Speciellt nu efter att jag tittat igenom alla säsongerna inom loppet av kanske 1-2 veckor.
 

Strawberries

Den här veckan på Sommarentreprenörerna har faktiskt varit ganska kul. Vi har fått våran beställning från tryckeriet, bakat, sålt och fikat. Imorgon får man helg och sen är det bara en enda vecka kvar. Tiden har gått snabbt. Samtidigt är det ganska deprimerande. Att tiden går fort påminner mig om att sommarloven faktiskt inte är så långa.
 
Köpte två liter jordgubbar efter jobbet för ynka 30 :-, så himla värt.
De godaste jordgubbarna jag ätit på länge.
 
Canon eos 600d, ef 50/1,8.

W.i.p, Little House

   Vaknade av att en mygga höll på och surra i mitt öra, men det enda som är kvar av den nu är endast en fläck på väggen. Så går det om man jävlas med Emma. Dessvärre så kunde jag inte somna om så det blev en tidig morgon. Men det kanske är lika bra, klockan 1 så har jag fixat skjuts intill Ljusdal för att fortsätta knäppa kort till UF. Hoppas vädret håller i sig.
 
Canon eos 600d, ef 50/1,8.
 
   Började med en akrylmåling för ett tag sen som har legat och samlat damm i veckan, men nu har inspirationen kommit tillbaka. Just nu så är det bara himlen som är någorlunda klar, resten är bara själva grunden. Målningen är lite inspirerad av konstnären Tim Gagnon som är så sjukt duktig. Kolla in hans målningar!

RSS 2.0