Start from scratch?

   Började på en porträttmålning på en svart canvas i helgen som var. Någon som brukar titta på The Mentalist? Det är i alla fall den charmiga Simon Baker som jag försökte måla, men inte på mitt vanliga "alltför realistiska" sätt. Har tittat på en massa videos av en fransk konstnär Voka som är grundaren av "spontan realism", Han gör så sjukt coola porträtt. Jag försökte mig på någonting liknande den här gången på en 40x40cm duk. Tyvärr så blev inte första försöket så himla bra...
 
   Nu funderar jag på att måla över honom och börja om på nytt. Det blev inte riktigt som jag ville och jag måste försöka skissa upp honom lite större. Tycker det är jättesvårt. Att skissa upp väldigt stort. Men jag måste erkänna att jag verkligen älskar stora porträtt. Vokas porträtter är typ 1,5x1m! CRAAZY!
 
  
   Hah, han ser 15 år äldre ut.. Tror jag var lite för kreativ med rynkorna. Det blir nog som jag sa, ska måla över och börja om på nytt.

28th of August

   Har fått lite kritik förut att jag inte lägger upp så mycket bilder på mig själv, men nu när jag äntligen skaffat mig en bättre kamera (dock inget stativ ännu) så tycker jag att det ska bli ändring på det. Tror inte att det direkt kommer bli någon "Dagens outfit" varje dag, men ska försöka göra bloggen lite mer personlig i alla fall. Så nu kör vi på en ego-kategori "emma".
 

   Blus med transparenta ärmar // Mammas gamla, Jeans // H&M, Halsband // Glitter.
 
   De senaste dagarna har jag bara försökt ta det lugnt. Jag har inte berättat att jag slutar klockan 4 varje dag? Det är ett helvete. Är alldeles slutkörd när jag kommer hem. Idag fick vi sluta tidigare och påväg hem så var jag totally alone på bussen och bussen stannade precis utanför mitt hus utan att jag behövde säga det. Tack chaffis!
 
   I skolan har Bildundervisningen börjat också, och första uppgiften är ett självporträtt. Att sitta och titta på en bild av sig själv blir väldigt deprimerande efter ett tag. Apropå bild på mig själv... Skolfotografering imorgon...

Jaimie Alexander, Drawing.

   Grattis Emma! Du kan nu ta emot världsrekordet i att rita långsammast! Allvarligt, hur länge sedan var det jag började med den här? Tidsoptimist som jag är, trodde att det här porträttet skulle bli klart på sisådär en-två veckor kanske. Har väl gått runt en månad nu kan jag tänka.
 
   Resultatet går det väl inte att klaga på egentligen, håret är nog det mest avancerade jag någonsin gjort, men är lite missnöjd med likheten. Det ser mer ut som Jaimie när jag tittar på porträttet från sidan... All in all, så känns det som blyertstecknandet går åt rätt riktning. Har i alla fall gjort lite framsteg de senaste två åren!
 
 
   De flesta kanske inte vet vem hon är. Jaimie är mest känd för sin roll i serien Kyle XY, men har också synts till i Thor som "Sif" och i lite annat.

This is impressive

Haha, tidsfördriv! En tråkig eftermiddag hemma hos pappa när jag var där med brorsan. Lite imponerade iaf?
 

Work in progress 3

   De två första dagarna i skolan har varit helt okej faktiskt. Som sagt så var vi på Sturmsgården och hade något 5-kamp-aktigt, "lekte" och grilla marshmallows. Idag tittade vi på film och diskuterade den i grupper, samt en liten frågesport efter lunch. Sen fick vi sluta.
 
   Att skolan verkligen har börjat igen har jag väldigt svårt att förstå. Imorgon är det dags för riktiga lektioner, och det om jag helst vill göra är att rita, bli klar med det här porträttet på Jamie och börja med en målning. Det blir alltid såhär med blyerts, att jag tröttnar efter ett tag. Allting tar så mycket längre tid än vad jag tror att det ska. Bjuder på en work-in-progress nu i alla fall. Inte så mycket kvar nu faktsikt.
 

Terminslöften

   Imorgon är det första dagen i skolan, nu är jag ingen fjuttig etta längre på natur, nu går man andra året och det är dags för mig att skärpa till mig! Inte direkt med betygen, men sättet som jag hanterade allting förra året gjorde att jag inte alls mådde bra en väldigt lång tid. Jag hade aldrig tid att göra det jag vill, när jag hade tid, var jag för trött för att ens maka arslet ur soffan... Därför har jag nu satt upp en egen liten lista för mig själv som jag hoppas att jag kommer följa och som jag nu delar med er.
 
Canon eos 600d, ef 50mm f/1,8.
 
   1. Först av allt, på morgonen ska jag äta en rejäl frukost,  ska se till att mamma har köpt något gott som man kan se fram emot på morgon. Så att det inte blir någon tråkig ostmacka som man måste klämma i sig mot sin vilja. Förhoppningsvis ska jag då bli piggare under dagen.
 
   2. När jag har ett arbete att lämna in eller bara en liten läxa, så ska jag ta tag i det så fort som möjligt. Anledningen till att jag inte har lust att göra någonting (typ som att rita och måla) är för att jag tänker på hur mycket det är jag skjuter upp och som jag måste ta itu med i sista minuten. Att göra klart skolarbetena i god tid kommer nog att göra mig mer motiverad till det kreativa. En positiv sak inför det nya året är att jag kommer ha Bildundervisning på schemat! Det kommer nog dra ner stressnivån en smula. (yeey!)
 
   3. Jag ska försöka vara mer social, ibland kan jag vara i min egen lilla bubbla. En sak jag har märkt är att jag vid många tillfällen har jag det lättare att samarbete, prata och vara mig själv med människor jag inte känner så väl. Till ex. nu i somras. Jag startade ett företag i några veckor med tre tjejer som jag inte alls kände. Ändå hade vi väldigt kul tillsammans och jag kände att jag kunde vara mig själv fullt ut. Det är konstigt.... Ibland är det som att jag inte kan säga det jag vill kring kompisar.
I alla fall, poängen med den här punkten. Jag ska anstränga mig mer för att vara lite extra glad och pratsam.
 
   Tre punkter, tre mål. Kanske inte så mycket. Men det kommer kräva mycket av mig.

On the road

Några bilder tagna kring Järvsö. Dock under en skakig bussresa i onsdags.
 
Canon eos 600d, ef 50mm f/1,8.

My Day

   Att ta det lugnt är jag världsbäst på, att gå upp klockan 12 likaså. Har även en hel massa otur. Tänkte att jag skulle ta och packa ur resväskan en aning tidigare än vad jag brukar, så jag bar upp väskan för trappen och när jag ställer ner den och sedan reser mig upp... kraaaahhh. En liten maska (kallas det väl?) i min nya stickade tröja fastnar i blixtlåset på väskan och dras ut 20 cm! Ett tydligt jävla steck syndes på magen för att det dragits åt som på en gympapåse.
   I en timme satt jag med en sticknål och drog tillbaka garnet, så nu är tröjan typ återställd. Det är tur att man är händig. Men fan vad arg jag blev.
 
   Annars så har jag fixat naglarna litegranna, ätit en sen (men god) frukost och såklart suttit och velat inför skolstarten som resten av Sveriges ungdomar. Jag vill inte tillbaka till skolan. Har dessutom fått ett brev från skolan, och precis som förra året ska vi till Sturmsgården och "leka" första dagen. Jag lekte knappt när jag var sex år, hur ska jag kunna tycka att det är kul nu?
 
Canon eos 600d, ef 50mm f/1,8.

Monday - Wednesday

   Nu är jag hemma efter två dagar i Stockholm. Måndagen tillbringades på Gröna Lund där det blev en massa åkande, kanske mer för Sara och Carro, för ibland kan jag börja må riktigt illa. Vågade mig på Twister och Jetline den här gången också. Hade dessvärre inte kameran med mig.
 
   På tisdagen så var vi på stan, jag köpte en mysig stickad tröja (har på mig den nu) och två blusar. Flummade lite inne på en maskeradaffär också.
 
Canon eos 600d, ef 50mm f/1,8.
 
   Vi blev glatt överaskade när det var väldigt få personer på Härjedalingen idag, då kunde man sprida ut sig lite och det blev inte så himla kvaft (till skillnad från när jag åkte hem med brorsan förra gången). Skönt att vara hemma!
 

Avfärd

   Väskan är snart färdigpackad och tidigt imorgon bitti så beger jag mig iväg med Sara och Carro mot Stockholm! Det verkar som att det ska bli finväder så vi passar nog på att gå på Gröna Lund imorgon och så blir det shopping på stan på tisdag. Låter finnemang. Dock känner nog Mitzie av att jag ska iväg, hon såg lite deppig ut. Stackarn! Hon får bara brorsan som sällskap i tre dagar.
 
 
   Ska ta det lite lugnt nu och sedan försöka lägga mig tidigt. Hur annars ska jag kunna komma upp kvart i 6?

Black Folder

   Jag har varit lite seg de senaste dagarna, inte hållit kameran i handen sedan i onsdags och inte heller har jag cyklat någonting... fan. Sara och Carro var här i torsdags och Sara visade mig en hemsida där man kan titta på film och serier, så jag har varit helt fast där också. Har börjat titta på första säsongen av House och True Blood. Hah, jag kan inte komma över Sookies helgalna dialekt.
 
   Var och åt lunchbuffé på Kina med hela familjen i fredags och efteråt gick jag in på Kontorsvaruhuset och köpte en stor, svart A3-mapp åt alla mina teckningar. De låg verkligen slängda överallt innan jag la dom i mappen. 50 kr, inte så farligt alls.
 

Kvällsmat

   Just nu sitter jag och tittar på OS och för ett tag sen åt jag en sjukt god räkmacka alá mama. Har upptäckt nöjet med att fotografera mat, det blir så fint med det fasta objektivet.
 
   Anledningen till den sena middagen är att jag var på Gävle sjukhus idag och hann inte med två-tåget hem. Så jag fick slå ihjäl tiden med att gå runt i affärer med mamma, dock köpte jag inget speciellt. Kom inte hem förrän klockan 7. Att gå runt i affärer har i alla fall gjort mig shoppingsugen, längtar till måndag!
 
Canon eos 600d, ef 50mm f/1,8.

Royal

Canon eos 600d, ef 50mm f/1,8 & ef-s 18-55mm f/3,5-5,6. 

Up in a tree

   Canon eos 600d, ef 50mm f/1,8.
 
   Förlåt att jag är så tråkig hela tiden, känner att alla mina inlägg bara är meningslösa... Ni få (men underbara) som följer mig på bloglovin får gärna skriva vad ni vill se mer av i bloggen. Riktigt uppskattat!
 
   Har lite bra nyheter också! Stockholmsresan med Sara och Carro blir av! Den 13:e augusti bär vi av till Stockholm där vi ska på Grönan, shoppa och så hittar vi säkert på någonting mer. Sitter och grubblar hur jag ska göra med systemkameran. Jag vill gärna ta med mig den när vi är på Grönan, men tänk om jag skulle lyckas få den stulen efter bara en och en halv månad? Det skulle vara riktigt illa.

Tacos

Smaskade nyss i mig lite tacos, mums!
 
Canon eos 600d, ef 50mm f/1,8.
 
   Herregud, klockan är typ åtta på kvällen i mitt huvud. Det är inte bra att dygna, men ibland går det verkligen inte att somna. Trots att jag har varit trött så har jag ändå hunnit med att cykla på motionscykeln. En halvtimme på full sprutt blev det, 25 km/h hela tiden. Vill komma i form innan skolan känner jag.
   Nu tror jag att jag ska sätta mig och rita vidare på Jaimie.

MOVIES

   Jag har tittat på en väldig massa filmer under de senaste två veckorna, men ändå är det bara dessa fem som jag kommer ihåg just nu (av dom som jag såg första gången de vill säga). Hoppas ni får lite rolig läsning!
 
 
   THOR
  
   Har hört många som har pratat gott om den här filmen så jag tänkte att den var värd att se. Thor är ju en gud som tillsammans med en massa andra gudar, bor i Asgård. Dessvärre tas Thors krafter ifrån honom och hans skickas till jorden som en vanlig människa. En ganska så tragisk historia om man tänker efter, men den är gjord på ett roligt sätt. Det är ju alltid kul när sådana personer som inte passar in "försöker" anpassa sig. Bästa delen var klart när han stormade in i en djuraffär och ropade: "I NEED A HORSE!".
   Lite komedi livade alltså upp den här filmen, också lite action, men allting gick alltför fort. När en snygg austalienare såsom Chris Hemsworth är i bild kan de väl göra filmen lite längre? Eller hur? Jag är inte riktigt rätt person att döma en sådan här genre, men det är en sevärdig film! Slutet var sådär, tror det ska komma en uppföljare så det kanske är därför.
 
 
   50/50
  
   En superhärlig film alltså! Joseph Gordon-Levitt imponerar verkligen i sin roll, börjar tycka om han mer och mer. Han spelar den 27-årige Adam som får reda på att han cancer och hans liv vänds upp och ner. Seth Rogen (Kyle) bidrar med mycket roligt till filmen också. Den här kallas tydligen "feelgood-film", och faktiskt var jag glad efter jag sett den. Den var oscar-nominerad (kanske vann någonting också?) och 50/50 levde upp till det. Några kanske skulle säga att den är lite förutsägbar, men allvarligt så finns det väl bara ett bra slut på en sådan här film?
   Med många klockrena scener och bra skådespeleri så får denna film en åtta utav mig!
 
 
 
   WATER FOR ELEPHANTS
 
   Jag har velat se den här filmen jättelänge. Det var roligt att se Robert Pattinsson i någonting annat än Twilight för en gång skull och jag tycker han gjorde ett bra jobb. Lite komiskt att han heter Jacob här. Intressant handling, kan inte komma på någon film som liknar den speciellt mycket, stort plus! Älskar känslan i filmen, cirkusen och att allt är så gammeldags.
   Filmen hade mycket av allt. Kärlek, drama och så var den lite sorglig också. Jacob är tvungen hoppa av sin vetrinärutbildning när hans föräldrar dör och han lyckas få jobb som djurskötare på en cirkus där han det börjar hända saker mellan han och direktörens fru. Dock är kärlekshistorian lite klyschig, men som helhet, en bra film!
 
 
   X-MEN: FIRST CLASS
 
   Återigen, det här är inte den typ av film som jag brukar titta på, men den första X-Men-filmen är helt okej så tänkte att den här kanske kan vara bra. I den här filmen får man se hur allting började och man får mer förståelse för karaktärerna. Vet inte riktigt att vad jag ska säga mer. Bättre humor i den här filmen än i de tidigare filmerna.
 
 
 
   THE DARK KNIGHT RISES
 
   Filmen jag såg på bio i onsdags då! Har ju redan skrivit hur jävla bra den var! Vet inte om det är någon idé att försöka skriva handlingen, men filmen är fullsmockad av allt möjligt. Man får se nya sidor av batman, och allting känns mer modernt. Kommer ihåg de där gamla Batman-filmerna, haha, gud va dom var dåliga. Den här filmen hade lagom av allt. Just när det är ett sådant här scenario att en hel stad med flera miljoner invånare kanske kommer att dö så är det så lätt att det blir överdrivet. Men icke här!
   Har du inte sätt filmen.... Rör på dig, stick iväg till bion!
   Det enda negativa jag har att säga är att ibland hängde man inte med på vad som blev sagt. Man måste anstränga sig för att hänga med. Tycker att vissa grejer kunde ha gjorts mer lättförståeligt.
 

Sweet Home

   Är det inte lite tidigt? Jo, det är det. Orkade inte längre ligga i sängen och inte kunna sova, så nu sitter jag här. Haha, hörde brorsan prata i sömnen precis nu.. Hemma i Tallåsen är jag ju också, känns skönt. Bussresan hem i fredags var hemsk. Vi hittade först inte till platsen där bussen skulle avgå, så vi kom dit med 4 minuters marginal. När vi väl kommer in så är det stekhett och fullsmockat. Jag menar, varför ska de klämmas därinne som packade sillar innan bussen ens ska åka? 
   Det blev lite bättre när bussen kom ut på vägen, men det var forfarande klibbigt och äckligt under HELA RESAN!
 
   Bjuder på några sista bilder från hemma hos pappa:
Canon eos 600d, ef 50mm f/1,8.
 
   Det blev mycket filmtittande hemma hos pappa så jag tänkte slå ihop en liten filmresumé i nästa inlägg. Den dyker nog upp senare under dagen kan jag tro!

Shopping och bio på Heron City

   De två senaste dagarna har varit toppen, förutom att jag råkade gå in i en glasvägg i tisdags kväll... haha, jag har verkligen överträffat mig själv i klantighet. Här har vi nämligen skjutdörrar till badrummet i tjockt, mönstrat glas och jag trodde de var lite mer öppna en vad dom var... oopps.
 
   I alla fall så åkte jag in till stan i tisdags och shoppade, hittade inte så mycket men litegrann fick jag med mig hem. Igår blev det biobesök på Heron City, vi såg The Dark Knight Rises.
 
Canon eos 600d, ef 50mm f/1,8.
 
   I 2 timmar och 45 minuter så satt vi i biosalongen, men det gjorde absolut ingenting för filmen var sjukt bra. Tiden går fort när man har kul. The Dark Knight Rises förtjänade verkligen applåden den fick när eftertexterna kom. Bra där Christopher Nolan!
 

RSS 2.0