Tentatider och sommartider

    Tentatider. Tiden då allting blir mycket roligare än att plugga. Helt plötsligt börjar man storstäda rummet, inser att tvätthögen har blivit alldeles för stor, att ens craving efter chips är har nått en helt ny nivå, att man inte längre står ut med all disk i köket, och vad gör man? Tar varje tillfälle att inte behöva plugga. 
 
    Grejen är inte att man tycker att det man pluggar är tråkigt, i alla fall inte jag, men jag sitter nu här med en terminstenta om en vecka (help!) och tanken som cirkulerar i huvudet är att hur mycket jag än pluggar så finns det en risk att jag inte klarar tentan. Jag hatar den tanken. Att man lägger så mycket tid på någonting och att det ändå kanske inte går vägen. Helst så vill man ju plugga så lite som möjligt och fortfarande klara det, men det går ju aldrig att hitta den balansen. Speciellt inte när man har världens största bunt med föreläsningspapper, anteckningar och sammanfattningar och man får direktiven "ni klarar tentan om ni har en bra översiktlig kunskap om det mesta"... Good luck finding out what that actually means.
 
    Jag har försökt hitta ett sätt att göra det roligare att plugga, försöka kombinera plugget men lite kreativt. Allt vi lär oss ger många möjligheter till att rita snygga sammanfattande bilder, och det kan faktiskt vara riktigt kul, speciellt när man förstår det man ritar. Men det är det här att nöta, nöta och nöta in ännu mer som är det jobbiga, och inte riktig kunna känna sig klar. Det är väl la tur att läkaryrket är ett sånt jobb då man aldrig blir klar, haha, det kommer alltid finnas något nytt att lära sig, och hur bra är inte det? 
 
 
 
Canon eos 600d, Canon EF 50mm f/1,8.
 
    Jag hoppas att jag kan hålla ett bra tempo med plugget fram tills på måndag och så får jag bara hoppas på det bästa. 60 %. 60%. 60%. Det är så mycket jag behöver för att klara mig. Sen har jag en sommar med LEDIGHET framför mig. Längtar efter att få komma hem till Tallåsen, ta det lugnt, umgås med mina goa tjejer som förgyller min vardag även här uppe i Umeå. Och så har vi ju Therese som tar studenten! TAGGA! Det ska firas! Jag vill måla i sommar också. Det har jag sagt varje sommar, haha, men det har inte riktigt blivit av. Inspirationen har inte varit på topp och det är inget man riktigt kan tvinga fram heller, men ska verkligen försöka. 
 
    Ser också fram emot att skicka iväg ett väldigt speciellt mail den 13:e juni, och ska hålla alla tummar och tår att jag får ett riktigt bra svar tillbaka, yaaay!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0