school trip

Nu är jag tillbaka efter två riktigt roliga dagar med naturvetarna! Dagen började med att vi tog bussen till Iggesunds bruk och fick se hur de tillverkade papper. Kan säga att det inte luktade speciellt gott där, men intressant var det. Vi fick med oss ett helt paket med papper gratis också! Har inga bilder därifrån, det verkade lite riskabelt att gå runt med kameran där bland maskinerna när jag hade glömt bandet till kameran hemma.
 
Sedan tog vi bussen till en matservering i Hudiksvall och åt pannkakor med sylt och grädde (i alla fall de flesta av oss). Nästa grej på schemat var Hälsninglands museum i Hudik.
 
 
Normala kompisar jag har där på mittenbilden, eller hur? Haha, dom är så söta. Inne på museumet var det en utställning om Intolerans, och vi fick bland annat titta på en film och spela ett litet spel.
 
 
Vi begav oss sen till Dellenova där vi fick lyssna på en rolig gubbe som berättade om forskningen som de höll på med där. De hade ett stort torn som vi fick gå upp i. Svinläskigt att gå upp, men utsikten var värt det.
 
 
På Dellenova så fick vi också testa på hur det känns att vara med om en jordbävning. De hade ett stort rum ui källaren där det fanns en typ "konstgjord veranda" där man fick sitta medan det skakade som bara den. Det skakade rejält när det var en 6:a på richterskalan. Såhär såg det ut!
 
 
Efter Dellenova så var det dags att åka till Ora där vi skulle sova. Blev förvånad över hur vackert det var där. Huset låg bara en bit från den stora stranden där vi grillade hamburgare. Det fina vädret var härligt det också.
 
 
På kvällen så spelade vi en massa kubb och några spelade lite badminton också.
 
 
Tillbaka inne huset så blev det pokerspelande för många och mycket godisätande. Otroligt nog så var det ganska tyst i huset redan vid klockan 1. Nästa dag så var vi uppe redan vid 07.45 och blev upphämtade, denna gång med en dubbeldäckare som tog oss till Friggesunds plantskola.
 
 
Innan vi tog bussen tillbaka till Ljusdal så dracks det kaffe i solen, och väl inne på bussen så blev det spanskapluggande för några av oss. Denna resa krockade en aning med vårt spanskaprov, så istället för att direkt sluta för dagen när vi kom tillbaka, så fick vi skriva spanskaprov.. kul. 
 
Canon eos 600d, Canon EF 50mm f/1,8.
 
Oj, det här blev ett långt inlägg. Men ja, det här var vad vi gjorde och det blev riktigt kul!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0