Sara hoppar på Kärsögården


Danny på Grönan

Jag är inte direkt ett fan utav Danny, men tycker att det är kul att foto och har aldrig fotat någon konsert med den här kameran med superzoomen. Riktigt nöjd med bilderna faktiskt. Har en video som jag filmade också som jag kan lägga upp om någon dag.



Haha, precis när jag tog den där sista bilden på honom så såg det ut som att han tittade dirket på mig. Det gjorde han säkert också. Jag stog på en ganska tom plätt och hade en kamera i handen, såklart att han tittade på mig. Haha.


Gröna Lund

Klockan 8.30 på morgonen så gick vi och åt frukost, sen så var det dags att fixa till sig lite, packa grejer och städa. Jag tog och damsög nästan hela övre våningen! Vid 11 så åkte vi in till stan för att shoppa. Vi fick bara 3,5 timmar på oss och det är fan ingenting i rushen på drottninggatan. Det var ju packat i affärerna och man hade ingen lust att gå till provrummen eller ställa sig i kassan. På Bikbok så var det väldigt stor rea, men det var bara att jag köpte ett par shorts (som jag märkte var för små när jag kom hem) och ett linne för "2 för 99:-".
Johanna och Carro såg Kissie inne på Bikbok också, haha.

Sen så delade vi på oss. Jag och Carro skulle gå till Dinsko igen och Sara och Johanna på Cubus. Jag och Carro var riktigt stressade och gick så snabbt vi kunde tillbaka till bussen. Då sprang vi förbi en stor folkmassa och en ambulans, men vi hade inte tid att stanna och kolla vad som hade hänt. Men det roliga (eller kanske inte "roligt" direkt) var att det var Kissie som låg där och hade krampanfall. Helt sjukt.

Sedan far vi till Grönan, och jag var inte alls på något bara humör. Hade knappt hinnat någonting i affärerna och var riktigt trött. När vi var framme så hade det börjat regna, så vi gick och åt direkt på MatVraket tills det slutat regnat.



Det vart inte så många bilder från Grönan p.g.a regnet. Efter att vi hade ätit så började vi lite lätt med gungorna nere vid vattnet. Vet inte vad man kallar de? Askul iaf. Sedan blev det kvasten och Extreme. Extreme var fan hemsk, aldrig mer vill jag åka den. Mådde lite illa efter den, men det vart bättre efter ett tag. Gillar inte såna som snurrar för mycket så jag avstod från Insane trots att jag lovade Carro att åka den. Hade inte riktigt tänkt igenom det när jag lovade. Katapulten åkte jag iaf två gånger, så jävla kul var den.
Vid 6-tiden började det regna igen och då verkligen ösregnade det. Så man fick köpa varsin fin gul regnponcho, sexigt värre. Danny var på stora scen vid klockan 8, gick och tog lite bilder i början och slutet, dom för ni se sen. Jag och Johanna gick ett tag med våra mentorer, vi spelade en gång på ett chokladhjul. Brukar ofta hur tur i sånt, men nu så var det Lindas tur att vinna. En stor Marabou valde hon.

I slutet så följde jag med Sara och några andra för att åka Twister, men det var så sjuk lång kö så vi gick ur. Det var riktigt fint då på kvällen.



Bussresan hem började vid 22.10 ungefär och jag var först vaken i en och en halv timme och sen så sov jag som en stock hela vägen hem i ungefär tre timmar. Fort gick det.

Bildbomb, Kärsögården

Kom hem klockan 3 på natten till Lördagen efter en lyckad klassresa, vi hade det bra. Gårdagen spenderades genom att slappa och redigera en massa bilder. Därför skriver jag nu idag istället.

Vi åkte från skolan klockan 6 på torsdag morgon. Bussresan var lite dryg för jag sov inte ett smack, försökte dock. Istället så kollade man lite på Solsidan och snackade. Det vart ett litet stopp på vägen också, och tur var det för att jag mådde riktigt illa p.g.a den dåliga luften i bussen.


Två bilder från bussen. Carro, Joppe och Sara på första bilden.

Det första jag tänkte när vi kom till Kärsögården var "Fan vad mycket folk!" och "Jävla myggor!". Men det var faktiskt väldigt fint där. Vårat hus låg vid vattnet och vi hade väldigt fin utsikt.


Några av klassens pöjkar, utsikten, vårat gula hus och Carro.

Där vid vid vattnet såg man ofta en massa stora båtar, mindre båtar och folk som paddlade kanot. Det var några i klassen som provade att paddla, gick väl midre bra för vissa som tippade ner i det iskalla 12-gradersvattnet.



Bakom huset, lite i skuggan så hade vi en studsmatta som vi "bara" fick hoppa en person på. Surgubben där på Kärsögården var väldigt noga med regler ska jag säga. Men jag kan inte säga att vi alltid följde dom.



Några härliga bilder på när Sara hoppade:


Vi blev verkligen gödda (stavning?) på Kärsögården. Under dagen så åt vi hamburgare klockan 12, fikade klockan 3, åt spagetti och köttfärssås klockan 5 och grillade klockan 8. Bakom huset där vi åt så fanns det en ännu större brygga som var till för alla som var där på gårn. Vi låg och stekte där vid gräset ett tag.



Nämnde högre upp att det var väldigt mycket folk här, men som tur var så lämnade dom gården vid klockan 2. Då var det nästan helt tomt på alla planer där. Man kunde ju bland annat spela basket, volleyboll och fotboll där. Vi spleade brännboll ett tag med då hade jag inte kameran med mig. Men knäppte några kort på basketplanen.


Älskar den sista bilden!

Inne i vårat stora gula hus så var det väldigt fint. Det hade tre våningar och jag, Sara och Johanna sov högst upp. kan nog lungt säga att vi hade de bästa sängarna, haha.


Vi spenderade väl inte så jättemycket tid inomhus, men jag gick iaf runt och knäppte lite bilder.

Under kvällen så grillade vi som sagt, men de flesta gick bara ut och tog en korv och gick direkt in igen. Det gjorde jag själv också. Inne i vårat rum så satt senare jag, Sara, Johanna och Gunnar och kollade på Trassel på Johannas data. Vi kollade inte klart på den, jag somnade och jag tror Johanna gjorde det också. Så det blev att borsta tänderna och lägga sig i sängen efter det. Haha, jag somnade först då ungefär kl. 23.45. Men det var nog bra det för vi skulle upp klockan 8 på morgonen sen och äta frukost.

SNART KOMMER BILDERNA FRÅN DAG TVÅ, PÅ GRÖNA LUND!

Stockholm, tors-fre!

Imorgon ska jag stiga upp 04.30 för att sedan ta bussen med klassen till Stockholm. Vi ska bo på Kärsögården, det blir shopping och så Gröna Lund. Vi fick skoltröjerna idag, så den åker med. Vi höres på Lördag! Vi kommer hem 04.00 på Lördag morgon.


Sträckt låret

Alltid när jag står och gruver mig inför någonting så går det åt helvete när jag väl gör det. Vi hade friidrott på Älvallen idag, och det första jag gjorde var att sträcka låret. Fan vad ont det gjorde, svarta för ögonen på mig. USCH. Sen så fick man gå hela vägen tillbaka till skolan också, aj. Hoppas det har gått över lite tills på torsdag.
Vad har mer hänt idag? På morgon så tog jag bussen upp till gymnasiet för att jag skulle skriva matte-nationella. Det gick väl sådär. Råkade lämna en fråga blank, inte en hel utan B)-delen. Tänkte att jag skulle gå tillbaka och göra den i slutet, men så jobbade jag in i det sista och glömde helt bort det.



Imorgon så ska vi laga middag på HK:n, och så får vi våra klasströjor!

Hemmafynd

Dessa hittade jag i en byrålåda för några dagar sen, nu behöver jag inte köpa nya pennor på ett tag.


Hoppas på bättre väder

På torsdag så sticker jag och klasskompisarna på skolresa, ska bli riktigt sköjj. Det blir till huvudstaden där vi ska bo på Kärsögården, shoppa och gå på grönan. Håller på och kollar på väderet nu, och det ser väl rätt hyfsat ut endå. Det behöver inte stämma heller.



19+ på torsdagen och 13+ på fredagen. Hoppas det blir varmare under fredan.
Nu ska väl jag ta och bläddra igenom matteboken, för imorgon så blir det andra delen i nationella A-kursen. Första delen som var i Onsdags gick asbra, men nu ska jag inte ta för givet att det kommer gå bra imorgon. Måste ta och plugga lite iaf.

Biologiplugg

Varför ska jag alltid göra såhär? Jag väntar tills sista dagen med att plugga till biologiprovet, prov imorgon... Det är inte som att jag inte har en aning om vad det är jag plugger på, för att jag har ju svarat på en massa frågor om texten och det är svaren jag pluggar på. Men det skulle ju vara bra om jag kunde ta mig själv i kragen lite tidigare!

Återkommer med förhoppningsvis något roligare imorgon!


Stackars Selma


Efter dagens NO- lektion så hade Selma blivit lite bränd. Pajen (lärare) gjorde ett coolt liten experiment med sin 100-lapp. Han doppade först den i en blandning av T-sprit (heter det de, har lite hjärnsläpp) och vatten. Och så tog han en tändsticka och satte eld på hundralappen, men alltså inte så att den brinner. Utan det blir mer som ett poff och så har 100-lappen torkat nästan helt.
Iaf så skulle Carro testa med sin tjuga, ni ser resultatet. Det gick inte lika bra, Selma gjorde illa sig.

Vi eldade lite krut på letionen också:


Kladdkaksmuffins

Har nyss bakat kladdkaksmuffins, det vart 22 st. Fast det skulle ha blivit 25, men min familj är så glupsk så att vi tog varsin ogräddad. SMET ÄR JU SÅ GOTT!


Eurovision

Vad tyckte alla om Eurovision Song Contest igår då? Jag själv råkade somna efter de 10 första låtarna och vaknade när de skulle börja ge ut poängen. Jag är jätteförvånad att Sverige kom trea! Tycker inte våran låt var nå bra alls iår, men å andra sidan hade jag aldrig sett Eric Saade på scen. Märker man hur ointresserad jag är? Haha. Men jag tycker Eric gjorde låten bra med allt de gjorde, typ dansen och den krossade rutan.



Nu till någonting annat, min älskade balklänning har kommit och den satt som en smäck! Beställde den från ASOS i måndags och den kom redan på fredagen. En väldigt bra onlinebutik är det verkligen, bra priser och ingen frakt.

Nu måste jag ta tag i lite arbeten. Bland annat biologi, engelska och SO.


Number three, time is ticking

´

Favoriten just nu. Målade ihop den här imorse, ganska tidigt p.g.a att jag råkade somna på soffan igår kväll och vaknade klockan 8.

Något annat då, min brorsa har varit borta sen i torsdags med gymnasiet för att cykla runt i Hälsingland (6,5 mil varje dag) fram tills på söndag. Men så kom han hem idag istället... Otur som han har så vurpade han med cykeln och bröt sitt andra nyckelben, han bröt ju nyckelbenet i julas också. Är det otur eller är han bara klantig? hah.

Number two, the girl.

Nu ska det bli lite maraton med teckningar gjorda med akvarell och bläckpenna!

Har denna och en till på lager att visa, kanske gör några till också. Det går ju betydligt mycket fortare än ett blyetchporträtt. Inspirationen till denna är en tjej på catwalk som jag såg i "H&M Magazine Summer 2011". Blev riktigt nöjd med klänningen, inte lika mycket med ansiktet.


Mix

Har haft kli i fingrarna den här fredagen, så när jag kom hem så satte jag mig och ritade och målade. Fast denna gång på ett lite annorlunda sett, man brukar se mycket sånt här i ELLE. Att man blandar olika tekniker, som till ex. bläckpenna och akvarell.


Ska träna på att måla mer med akvarell för att det blir jävligt snyggt när man lyckas få till det.


Mumsigt..

Läste igår på Saras blogg att hon var sugen på jordgubbar, so right now I am rubbing this in her face, haha. Mamma hade köpt jordgubbar så när jag kom hem ifrån Gävle igår så satt vi och åt jordgubbar med äppelkaka, vaniljsås och grädde. Mumsigt värre. (Detta skulle ha publicerats igår men jag hann inte).


Bowling och shopping i Gävle

Idag så åkte hela skolan (i fyra bussar) till Gävle. Vi hade fått välja en aktivitet som skulle hålla på ungefär halva tiden. Jag och tjejerna valde bowling. Jag har ju tävlat i bowling förut men idag var första gången som jag bowlade på lite mer än två år.

Bussen från skolan gick 07.45 från skolan, det var väldigt drygt i bussen. Man fick antingen sova eller roa sig på något sett. Min kamera tillhör kategorin "roa sig":


Mina söta flickor.

Vi var framme vid bowlinghallen klockan 10 och vi bowlade till 12. Vi skulle vara fyra stycken på banan så Ahmed spelade med oss, det drog väl ner stämmningen lite. Menmen, man fick bara göra det bästa av det. Jag är van att spela med mitt egna klot, så det var lite konstigt att spela med ett hallklot. Man fick liksom koppla om hjärnan, för att hallkloten inte skruvar så som jag är van vid. Men såklart glömde jag ju bort det hela tiden, så det blev att ibland gick det bra och ibland skit. Men det var kul att bowla.

Sen så vart det shopping i nästan 3 timmar. Men först så gick vi till Mc´Donalds för att Sara och Carro var hungriga, men jag var inte speciellt hungrig så jag köpte inget. Vi satt uppe på övervåningen och hade fin utsikt.


Ser ni att jag fick med två fåglar på den här bilden? Under det orangegula taket och vid blommorna på marken.

Vi gick runt på lite affärer och kom ut med kassar här och där. Jag fyndade en jeansjacka på Cubus och Sara köpte bland annat en ursnygg klocka på Ur&Penn. Innan bussen skulle ta oss hem så gick vi in på Ica, men det var hur dyrt som helst. Tänk att jag betalade 40 kr för en ramlösa och en Maltesers (liten) påse!



I väntan på att bussen skulle åka så satt vi och stekte i solen, eller Sara iaf. Jag tvingade med Carro att följa med mig och hitta en toalett. Tillbakavägen gick fortare, alla var en aning piggare också än när klockan var 8.


25 Grader

Idag har det varit hett kan jag lugnt säga. När jag kom hemifrån skolan så vart det 25 grader i skuggan. I skolan så har man fått lite gjort iaf. Hittat recept till hemkunskapen, gjort engelska-nationella och pluggade lite till provet i svenska under lektionen.
När jag kom hem så satt jag och kollade på ännu ett avsnitt utav Lost, älskar den serien. Det har inte blivit nåt bloggande i helgen för att jag har suttit och pluggat. Räknade matte i ungefär 6 timmar i sträck under söndagen, måste ha slagit något rekord. För ett tag sen så var ute och gick lite med Sara och Carro, vi gick ner till Henriksson (strand) och så vart det en till liten sväng. Kändes som att det var sommarlov.


Några mobilbilder som blev ganska bra ändå.

Vi hittade flaskpost! Synd att det inte var en skattkarta..
Har beställt balklänning idag också, skulle egentligen ha gjort det igår med hann inte. Vet inte om jag ska visa den på bloggen än eller om jag ska hålla det hemligt ett tag.

"Have you ever seen the rain"

Efter två riktiga pissdagar, så tittade solen fram idag. I skolan så har vi inte direkt gjort något speciellt. Vi har i alla fall beställt våra klasströjor nu, äntligen! Så nu får vi se om vi hinner få dom innan den 26:e Maj då vi åker på klassresa. Skulle vara kul att få en bild på alla oss tillsammans då och så har alla på sig dom.

Jag själv har blivit så sjukt skoltrött nu, stör mig på alla lärare. Vill bara få betygen och slippa allihopa, haha. Har träningsverk överallt också, magen, låren, axlarna, you name it. Efter man har varit sjuk och slö i fyra veckor är det svårt att ha en idrottslektion bara sådär. Vi ska ha beep-test på fredag och det kommer gå skit, men ska verkligen pressa mig själv till att hålla ut till level 7!



Lite bilder knäppta idag, nu är hammocken (stavning?) ute!

Har inte tid.

Då: Har nyss tagit en snabbdusch.
Nu: Just nu sitter jag och skriver på spanskan, it's killing me here! Vet inte om jag har berättat vad arbetet går ut på. Jag, Carro och Ebba håller på och planerar en resa till Cuba som vi olyckligtvis inte kommer få åka på. Det ska vara tre sider långt, med bilder inräknade (alltså kanske 1,5 sidor text).
Sen: Ska ta och titta på Big Brother sen, har fastnat för det nu. Började kollade på det för ca två vecker sen och hade inte sett ett enda avsnitt innan det.

Har alltså inte mycket tid till bloggen, vet inte om det blir så mycket inlägg fram till fredag. Kommer stressa som en galning med spanskan.


Måndag.. igen.


Det fick bli ännu en bild på blommor.

Har haft ont i huvudet hela dagen och mått ganska dåligt, men måste verkligen till skolan imorgon för jag har inte råd att missa ännu en idrottslektion. Känns som att det var evighter sen jag hade idrott, och det är det ju. Jag har jättemycket att göra den här veckan, göra klart Biologi-frågorna och grupparbetet i spanska (som mer har blivit ett "Emma-arbete, men någon måste ju ta tag i det trots allt) och matten vill jag inte ens tänka på.

Vet ni vad jag har kommit på? Att biljard är faktiskt en ganska så intressant sport, tror också att jag har någon dold talang i biljard. Har spelat det bara några fåtal gånger och är ganska duktig ändå, kanske bara ur min egen synvinkel, menmen. Är sugen på att spela efter att jag har sett nu på Eurosport när de spelar.
Vi har ett biljardbord i skolan, men palla där..


Första Maj

Har varit lite seg i helgen, därför har bloggen glömts bort. Jag vill verkligen inte till skolan imorgon, det har varit så skönt att bara gå runt i short och någon slapp tröja hela veckan. Började rita av Ebba Zingmark (bloggare) igår och använde mig lite av en annan teknik, helt utav en stompfer. Därför kommer det nu se lite blyetch-aktigare ut och inte lika matt. Men jag kan inte få till det ena ögat så vi får se hur det blir med den teckningen.

Jaa, så är det första Maj idag. Nu gäller det att hålla ut fram till sommarlovet. Kan inte att förstå att jag säger det ordet.... sommarlov. Tiden har gått så sjukt snabbt.


RSS 2.0