climb the steps, sketch.

    Roligt att göra något annorlunda som omväxling. Slet ur ett papper ur ritblocket och tog fram en bläckpenna! Och för en gångs skull så kunde jag börja på en teckning och faktiskt göra klart den samma dag. Gjorde en lite slarvig teckning av ett av mina foton som jag tog i höstas. Tycker mer om hur den ser ut framför mig än på bilderna, men här har ni den!
 
 
Samtidigt som jag ritade så gick denna låt på repeat, love it.
 
Hudson Taylor - Battles

countdown

    Jag är så taggad! I Torsdags på spanska lektionen så hade vi möte om den kommande utlandspraktiken i Spanien i sommar! Dessutom så har jag en London-resa med klassen att se fram emot också!
 
 
    Den 27:e Maj bär det av till London och jag längtar! Självklart är jag lite nervös inför vissa saker, till exempel inför att flyga, någonting som jag aldrig har gjort (om man inte räknar med att jag flög när jag var typ 1,5 år). Men tanken på allt roligt man kommer vara med om väger ju upp allt något otroligt! Vi är där i tre dagar och under den titden ska vi hinna med shopping, ett museum (haha, för det är ju en "studieresa" och något mer. Vi kommer bo på CLINK 78 Youth Hostal, som ser riktigt fint ut.
    Jag hoppas att vi hinner med att gå på rundvandring på BBC studios! Skulle vara coolt!
 
 
    Sedan den 16.e Juni, endast lite mer än två veckor efter att jag kommit hem från London, så åker jag och Theres till Malaga i Spanien för utlandspraktik! Eller, det är inte riktigt säkert var vi ska vara än. Men vi landar med flyget i Malaga och sedan så ska vi bli skjutsade till våran praktikplats som kan ligga några kilometer eller någon mil utanför Malaga. Men oavsett var vi kommer att hamna så kommer det nog att bli toppen och hur vackert som helst.
 
    En hel månad kommer vi vara i spanien! Sjukt! Antagligen kommer vi jobba och bo på ett hotell, och det kommer bli så kul! Undrar hur många gånger per dag jag kommer säga något galet till någon spanjor och bli skrattad åt? Haha. Hoppas de har lite förståelse för att ens språk inte är perfekt. Det viktigaste är ju att man försöker. Viktor som var på mötet i torsdags är den som kommer finnas i Spanien och hjälpa till om det uppstår något problem, och det var han som sa att spanjorerna verkligen uppskattar när man pratar och försöker. Hur galet det än kan bli.
 
    Jag känner hur det här datumen närmar sig, och det börjar verkligen pirra i magen. Jag som inte varit utomlands sedan jag var 8 år... och då var jag i Finland.... haha, kul.

tower

    Sitter inne på Bild och Form just nu och redigerar bilder till en uppgift. För några månader så jobbade vi med lera (tror jag nämnde det någongång, kladdigt var det) och vi fick då göra ett valfritt hus av något slag, som på något sätt skulle representera oss själva. Nu ska vi göra ett collage med bilder på vårat hus och också jämföra det med någon känd byggnad. Kan ju bli lite kul. Frågan är nu om jag ska jämföra den med en byggnad som är ganska lik min, eller en byggnad som är den raka motsatsen?
 
Canon eos 600d, Canon EF 50mm f/1,8.

22th

    Jag hade det fruktade matteprovet imorse, och efter mina tre timmars sömn inatt, så orkade jag inte ens grubbla över hur det gick. Inte ska man fråga vad andra svarat på den och den uppgiften heller, onödig ångest säger jag. Jag väljer att leva i ovisshet (som jag ofta brukar vilja) tills jag får provet i handen. 
 
    Efter provet så hade vi engelska där vi diskuterade boken Of Mice and Men. På Bild och Form lektionen så var det dags att prata om våra expressionistiska bilder, ni vet min senaste målning som jag visat? Vi skulle berätta om våra tankar och hur vi gått till väga, och det gick väl la bra. Man blir ju varm om hjärtat när man får lite extra beröm efter lektionens slut också.
 
 

old camera

Har precis fått min gamla digitalkamera såld. Det var nog på tiden då jag kände att den bara legat och samlat damm i mitt rum i en evighet. Men den kommer bli lite saknad, den långa zoomen var ju en drööööm. Nu har jag i alla fall lite extra pengar till London den 27 maj! Ska dit under några dagar som studieresa med klassen! Längtar!
 
Canon eos 600d, Canon EF 50mm f/1,8.

it's friday

    Har gått i gymnasiet i snart två år nu, och framtills nu har jag sluppit något som jag tyckte var en rent helvete på högstadiet. Men idag var det tydligen dags igen. Vi sprang ett beep-test. BLÄ. Bara tanken på att man kommer behöva pressa sig till det yttersta är jobbigt nog med beep-testet. Man mår allvarligt lite mentalt dåligt inför det.
    Som tur var så gick det ju ganska bra ändå. Hade som målsättning att åtminstonde göra lika bra som på mitt sista beep-test i nian, och det blev på pricken samma! Skönt att veta att det inte går utför i alla fall, haha.
 
    Annars har jag tampats med ett kemiprov och engelska-nationella det här veckan. Efter min flera-timmars-pluggning inför kemiprovet i tisdags så har jag verkligen försökt tagit det lugnt efter skolan. Men av någon anledning så har jag varit uppe alldeles för länge? Vet inte riktigt hur jag orkar. Att sitta och titta på Supernatural kanske fungerar som sömn för mig? Bra att veta.
 
    Nu är det fredag och ikväll så ska jag ta softa ännu lite till, för imorgon väntar matteboken. Kanske sätter jag mig och ritar lite på Jensen-porträttet ikväll också!
 
Canon eos 600dCanon EF-S 18-55mm f/3,5-5,6 IS II.

when the clock strikes 12

    Är oerhört stressad just nu. Varför ska jag alltid lämna allt plugg till söndag eftermiddag? Tyckte att det här fotografiet på Jonnas gudomligt söta klocka passade bra i det här sammanhanget. Jag vill verkligen vara förberedd nu inför kommande kemi-provet på onsdag, men jag har knappt öppnat böckerna.
 
    Som tur var så hade jag lite flyt tydigare idag då jag skrev en hel bild-analys på ungefär en timme. Stolt or whaaat? Den behövde inte vara så lång, men är ändå förvånad att den blev klar så fort. Nu är det kemin som gäller.
 
Canon eos 600d, Canon EF 50mm f/1,8.

BOY

    Äntligen helg. Den här dagen bjöd på fysik, matte, idrott (dock bara teori) och en rolig svenskalektion. Det var nämligen idag som vi hade filmpremiär med allas shakespeare-tolkningar. Min, Annlinns, Jonnas och Ellinors film blev belönad med en Oscar för bästa specialeffekter. Hell yeah!
 
 
    Lilla jag idag.

benedict cumberbatch

    Hur grymt namn får man ha? Så roligt att säga. Benedict Cumberbatch, Benedict Cumberbatch, Benedict Cumberbatch. Haha. Visade en liten påbörjad teckning av honom för ett tag sen, satte mig med den igen idag efter skolan. Jag tänkte väcka liv i den här gamla kategorin "sketches" som är så gott som tom, och den här teckningen på Benedict blir perfekt.
   
    Hoppas att jag kommer kunna bjuda på fler porträtt i framtiden, sådana som är lite "rough around the edges".
 
 
Benedict Cumberbatch as Sherlock Holmes

a little bit of paint

Titta så fint det kan bli när man inte orkar ta bort vattenskålen som man använt efter man har målat. Det blir ofta att den står kvar ett tag... call me lazy, that's me. 
 
Canon eos 600d, Canon EF-S 18-55mm f/3,5-5,6 IS II.

tuesday's luxury

    Efter denna skoldag, som har varit en temadag för naturvetarna, så var jag lite sådär extra sugen på någonting gott. Bestämde mig för att gå på Coop och köpa mig en Ben & Jerry's. Hade med mej den erfarna glassätaren Jonna som smakråd, haha. Det blev en sån här!
 
Canon eos 600d, Canon EF 50mm f/1,8.
 
    Samtidigt som jag smaskade på min goda Ben & Jerry's, så satt jag och läste "Life of Pi". Filmen ni vet? Såg den för några veckor sen (filmen är otroligt bra, och välgjord), och läste då att det var baserad på en bok, och jag tänkte då: "Den kanske är värd att läsa". Så när jag såg att den fanns på biblioteket igår, kunde jag inte motstå att låna den. Har inte kommit långt i boken ännu, men det verkar riktigt bra, gillar hur den är skriven.
 
    En annan grej då. Nu är biljetterna bokade till Spanien! Kanske inte nämnt förut att jag ska ut på utlandspraktik under en månad i sommar, men det ska jag. Är lite nervös, men det ska nog bli bra, no turning back now! Den 17:e Juni bär det av!

dean from supernatural, w.i.p.

    Jag har inte nämnt att jag har börjat titta på en ny serie? Efter att jag typ sett SHERLOCK tusen gånger så kände jag för att börja titta på någonting nytt. Det blev SUPERNATURAL. Jag var helt fast efter bara några avsnitt. Min familj förstår inte vad jag tycker om med den här serien, det är mycket övernaturligt och hemskheter, men jag ÄLSKAR den.
    Varje säsong har också en tydlig röd tråd samtidigt som en del avsnitt skiljer sig från andra, för att få till lite variation. Och ja, jag har sett alla säsongerna. Hann ikapp med avsnitten som visas i USA bara för några dagar sen, och dem är inne på säsong 8. Jag har alltså tittat på åtta säsonger inom loppet av några veckor! Sjukt, men sant.
 
    Men jag älskar framför allt karaktärerna. Det handlar om Sam och Dean Winchester som ägnar sig åt att leta reda på olika varelser som demoner, spöken, varulvar m.m. Och samtidigt så är det en massa annat som händer, roliga saker (som gör att man kan sitta och skratta för sig själv i en evighet) och ögonblick som man bara vill börja stortjuta. 
 
    Han som spelar Dean, Jensen Ackles, har jag en sjukt stor celebrity crush på. Han är... gaah, nån gång ska jag träffa denna mannen! Jag kunde inte motstå från att börja rita ett porträtt utav honom heller, så här är han i "Work in Progress".
 
 
Åhh, Jensen är så snygg! 
Titta han håller med.
 
 
 

cutie pie

    Den här helgen har jag spenderat väldigt mycket tid på att redigera det sista på våran film till svenskan. Tycker det är riktigt kul, bortsett från när det ska krångla med redigeringsprogrammet d.v.s, så jag hade inget emot att sitta och fixa till musik och bloopers nu i slutet. Är faktiskt klar med den nu, och hoppas att kömpisarna kommer bli nöjda, för det är då jag.
 
Canon eos 600d, Canon EF 50mm f/1,8.
 
Ett gulligt rådjur jag fångade på foto för några dagar sedan, de har varit på gården väldigt mycket på senaste tiden. Stackarna hittar väl ingen mat kan jag tänka mig. Synd om dom. Men gud så söta de är!

city life, painting.

    Ojojoj, nu sov jag alldeles förlänge. Attans. 
 
    Tänkte i alla fall visa målningen som jag jobbade med i torsdags. Den är väldigt annorlunda från vad jag brukar göra, men jag måste säga att det var sjukt kul att måla den. Allt gick så fort och jag kunde vara väldigt kreativ med färgerna. Jag behövde inte spendera 10 minuter för att få till en viss färg eller något sådant, det var bara att blanda som jag ville. 
 
Akrylfärger på duk, 50x40 cm.
 
    Som sagt så har jag gjort den här tavlan till Bild och Form. Tanken var att vi skulle göra en expressionistisk bild på valfritt sätt. Jag målade då någonting på duk, som jag hoppades skulle utstråla lite storstadsliv. Ni får gärna skriva vad ni får för känsla när ni ser målningen. 

chelsea boots

Sitter just nu framför tv:en och ska snart gå till bussen. Passar på att inviga mina nya skor från dinsko. Har länge velat ha ett par såna här chelsea boots, och nu har jag äntligen hittat en par. Synd att jag kanske inte hinner använda dem så mycket innan sommaren, men kan ju alltid använda dem i höst!
 

sneakpeak

    Idag har jag jobbat med en uppgift till Bild och Form i skolan. I tre veckor så har vi inte haft några lektioner, de har varit inställda för att så många elever har varit på praktik mellan sport-och påsklovet. Man har då kunnat gå ner till bildsalen och jobba själv, men jag har inte varit så inspirerad till att göra det. Därför hade jag en uppgift att sätta igång med nu på lovet.
 
    Ska berätta mer om själva tanken med uppgiften senare, men det är alltså en målning på duk som jag jobbat med. Målade grunden till den i måndags, men det mesta blev gjort idag. Tror den är färdig... typ. I stort sett. Här får ni ett litet smakprov.
 
 
    Visar målningen i sin helhet på lördag! Imorgon har jag nämligen planer med tjejerna i klassen! Vi ska fortsätta redigera filmen till svenskan, och filma ett litet klipp med mig som vi har kvar. Åhh, jag är trött att på att behöva ta på mig de där klädarna igen.. men ska inte klaga, jag har i alla fall inget lösskägg.

frankenweenies and avatars

Canon eos 600d, Canon EF 50mm f/1,8.
 
   That's right, Frankenweenie and Avatar. Två filmer som jag och Sara tittat på igår och idag. Vid åtta-tiden igår kväll så kom Sara över och vi tittade på film och lite sånt. Carro kom över en sväng idag också. Tidigare under tisdagen var jag i Gävle med med mamma i jakt på ett par nya jeans. Hittade ett par riktigt fina inne på Cubus, och fick också med mig skor och en mascara. Mer blev det inte. Men jag har ändå shoppat lite för mycket denna månad... nu ska jag spara, och titta på The Following.... hihi.

RSS 2.0