Tibetansk Spaniel



Nu är den äntligen klar! Mest nöjd är jag med ögonen och allt de mörka vid nosen. Det var riktigt kul att rita medfärgpennor, fast man blir lite sur när det inte finns den rätta färgen. Egentligen ska hunden vara mer rödbrun. Just nu är detta min favorit bland allt jag har gjort.

Sov bort hela dagen idag också, fan. Vaknade för en halvtimme sen...


Fredagsgodis

Har suttit och tittat på Talang 2011 som många tusen andra runt om i Sverige. Ska bara säga att jag kommer bli sjukt arg om en till operasångare vinner idol. Kan det inte komma någon dit som gör någonting annorlunda än att sjunga? Fast det gör det ju... finns en stor blandning, men det är inte alltid många av dom som går vidare.

Nu så är jag sjukt uttråkad, har inget annat för mig än att tjocka i mig godis och lyssna på Joe Purdy's sköna låtar. Funderar på att spela lite på gitarren eller rita vidare på hunden. Hmm, rita eller spela?



Super Mario



Gissa vad jag har gjort i två timmar? Okej, om ni har läst rubriken så vet ni ju redan.
Har suttit med brorsam och spelat på vårat gamla Nintendo, vilka minnen det väcker. Fast det var mer han som spelade, jag tittade mest på och bara: "Men ta den där då!", "Jag tror jag såg en röd peng!" och "Akta kvicksanden!".

Det är (kan man säga) sista dagen på påsklovet, och det känns som att jag inte har hunnit med ett skit! Redan imorgon så måste jag ta och skriva lite på Spanska-arbetet som vart uppskjutet till nästa vecka. Måste ringa till Carro och fråga vad jag hade skrivit, hade noterat lite saker i hennes skrivbok..


Två par sandaler.

Har alltid velat köpa typ Gladiatorsandaler, men det har aldrig riktigt blivit av. Plus att nästan alla hade såndana förut, nu så har det lugnat sig lite. Det vart två par, svarta och bruna. Egentligen skulle det ha blivit ett par sandaler och så ett par ballerina. Men jag blev så kär dessa så det var dom istället.


Ser lite roligt ut med strumpbyxorna på i skorna, men jag pallade inte ta av mig dom. Många fina detaljer på de här skorna. Dom här har en dragkedja vid hälen medans på de andra får man knäppa upp.



Nu har jag alltså möjlighet att välja mellan två färger, bra det.


Nästa station Bollnäs, Bollnäs.

Kom hem ifrån Bollnäs runt halvfyra med två par nya skor, båda från Deichmann. Det vart inga pumps till balen, men det kanske jag kan hitta antingen när skolan åker till Gävle den 12 Maj eller på klassresan till Stockholm den 26:e. Är fortfarande inte säker på om jag ska ha svarta pumps eller bara svarta ballerina med någon gullig rosett fram. Blir så sjukt lång i klackar..

Men iaf, i Bollnäs så gick jag och mamma runt lite i affärer. Kollade efter en balklänning fast jag visste att vi inte skulle någon. Kanske inte den bästa attityden. Det är ju bara en massa tunna klänningar med blomtryck nu överallt, inga bal-liknande. Mamma tjatar på att hon vill sy mig en balklänning, snart kanske jag ger mig.
Det vart pizza till lunch på en väldigt fin pizzeria, Italienkänsla över stället med stenväggar och vinflaskor uppe på ena väggen.



Ofta när jag åker någonstans och shoppar så blir det att jag knappt tar upp kameran. Det beror på att jag tänker så mycket på att folk kanske inte vill vara med på bild, känns så udda att ta upp en kamera och rikta den mot någon man inte känner. Som inne i Pizzerian, då ville jag ta ett kort på hur det såg ut där, men då skulle de två männen vid bordet brevid oss vara med väldigt tydligt i bilden.
Men ska bli bättre!

Visar skorna lite senare, blir så mycket i samma inlägg annars.

Sneak Peak



En liten sneak peak på hunden som jag just nu håller på att rita. Blir så sur över att den ser så konstig ut på bild, men jaja. Såhär långt har jag kommit iaf. Har inte hållt på och ritat så jättemycket, känner att tålamodet börjar försvinna.

Imorgon så ska jag och mamma åka till Bollnäs och shoppa lite. Ska bland annat på Deichmann och kolla på skor, behöver några nya inför sommaren. Vill också köpa tights för att jag har väldigt dåligt med det. Har aldrig varit i Bollnäs och handlat så jag var osäker på vilka affärer det finns där. Nyss så sa mamma att det inte ens finns H&M där? Låter lite konstigt... måste kolla upp det.

Ha en fortsatt fin kväll så hörs vi imöra!

TOPSHOP



Favoriten är är absolut den ljusrosa tunikan med långa ärmar. Så himla fin! Synd att den kostar runt 600 kr... Skinnjackan är sjukt snygg den också. Jag tvivlar på att jag hittar ett sommarjobb i sommar, men om jag gör det, så ska jag ta och köpa en riktigt snygg skinnjacka.

Trerättersmiddag



Jag har iaf lyckats hitta tre recept som låter bra. Varmrätten hittade både jag och Carro men sen åkte hon hem och jag fortsatte letandet.

FÖRRÄTT: En Avocadosallad med bland annat valnötter och ruccuola-sallad. Sen en dressing på det. Men jag tycket att vi ska lägga till lite småtomater och gurka i också. Detta är snabbt och enkelt och serveras kallt, därför kan man lägga in det i kylen medans man fortsätter med allt annat.
VARMRÄTT: En slags kycklingspett (kyckling satay) med vattenmelon, babyspenat och lite klyftpotatis. Ser riktigt snyggt ut på tallriken.
EFTERRÄTT: En Kokoskaka med grädde och frukt (syrliga bär, då kokoskakan är väldigt söt).

Tycker det här låter riktigt bra, men vi får se vad Sara och Carro tycker.

Tuesday, the 26th of April

Idag var jag som sagt med Carro, vi gjorde väl inte så jättemycket. Satt uppe på mitt rum och snackade ett tag, gick ut en sväng till vår gamla skola och satt vid en av bänkarna där och pratade om Stockholmresan som är om precis en månad. Vi letade sen recept på recept.nu till våran tre-rättersmiddag som vi och Sara ska ordna på Hemkunskapen. Men det är lite svårt för vi inte riktigt hur mycket tid vi har för att laga maten och hur vi ska göra under middagen.
Liksom, ska vi springa mellan bordet och köket hela tiden? Vi bjuder ju två lärare också och det är nog meningen att vi ska äta med dom. Förstår mig inte på det där.

Här är lite bilder:


Rätt kör vann, team Andreas!


Bilden är från deras facebooksida.

Det var helt rätt att Team Andreas vann körslaget, de var riktigt duktiga. Vi röstade två gånger, kanske det var dom rösterna det hängde på? Haha, tror inte det. Ah, så nämnde Andreas lilla Ljusdal för första gången i tv också då. Gillas!
   Har inte gjort så mycket annat idag, har åkt på en riktig försylning nu. Känns ju lite surt när jag precis har haft lunginflammation... Imorgon så hade jag och Carro tänkt hitta på någonting iaf, förhoppningsvis så kommer det lite roligare bilder då.

Uppe med tuppen

Igår när jag la mig var jag riktigt täppt i näsan och hade svårt att somna. Tror att jag lyckades somna en stund mellan kl. 2-3 och sen så låg jag och vred och vände mig fram till 05.30. Då bestämde jag mig för att gå upp, för jag hade då ont i huvudet och mådde illa också. Så jag pallade inte ligga där.

Gick ner och satte på tv:en och såklart så fanns det inget kul, men vad förväntar man sig halv sex på morgonen? Hade "Harry Potter och den flammande bägaren" inspelad så kollade på den istället. Det var ett bra tag sen jag såg den. Jag vill verkligen inte bli sjuk men det är nog just det jag börjar bli. Lunginflammationen gjorde sig påmint när jag var ute och gick igår också. Det högg till lite i bröstet, och det bara när jag var ute och gick? Hur ska jag då kunna springa beep sen efter lovet..

Kändes som att det var en evighet sen jag åt en macka. Tror det var i... torsdags eller fredags. Men nu så var det riktigt gott med en macka med smält ost till frukost.


H&M = Sommarfin!



Några favoriter från H&M. Just nu känner jag mig besatt av att hitta en massa snygga fina shorts. OCH DET HAR H&M! Jag tänker såhär, ju ljusare kläder man har på sig desto brunare ser man ut att vara. Vet inte om det gäller mig för jag är vit som ett lakan.
Skulle gärna lägga mig ute på gräsmattan och sola men p.g.a min "krypfobi" så är det omöjligt. Det går bättre när man ligger typ på stranden och så men på gräset, a bit fat NONO!


Otroligt varmt!

Det vart en liten powerwalk på 35 minuter, men gud vad varmt det var. Gick bara i shorts och t-shirt och ändå känner jag för att hoppa ner i sjön. Hade mobilen med mig och lyssnade på musik samtidigt som jag gick, tiden går så mycket fortare då.
När jag om hem så hade jag fortfarande inte ätit någon frukost och drack aldrig något vatten heller innan jag gick, woops. Klockan var närmare tre då... Tog iaf lite musli och yoghurt och satte mig vid tv:en. Sen gick jag ut i det fina vädret igen och fotade lite.



Varje gång jag går ut så kommer alltid Mitzie och följer efter mig, det blir lätt att hon är huvudobjektet i fotorna. Men knäppte lite fler blombilder, nu har det kommit vitsippor på gårn också!

Tar och går en sväng

Har absolut ingen matlust och känner mig lite konstig.. fast jag känner för att gå ut och gå. Jag måste nog dricka ett glas vatten innan så att jag inte svimmar eller något!

Vi höres när jag kommer hem.


Tibetansk spaniel, work in progress.

Igår så fick jag ideén att rita en hund, så jag tittade runt på en hemsida med en massa olika raser och hittade en gullig lite en hund. Tibetansk spaniel, sökte efter bilder på google och fastna för en söt bild. och nu så ritar jag med färgpennor istället, detta kommer bli intressant... Skulle egentligen försöka med pastellpennor men dom var helt omöjliga att vässa, bara gick av precis hela tiden.
Det var ju mening att jag skulle måla någonting med akryl nu på påsklovet men jag har som sagt inte världens bästa fantasi så jag vet inte riktigt om målning är min grej. Tänkte iaf prova med färgpennor nu som jag så sällan gör.



Tycker ni att jag ska göra en ny kategori med "WORK IN PROGRESS" istället för att lägga dom i kategorin "Drawings"? För att när jag nu på senaste tiden har hållt på med beställningar så har det blivit att w.i.p-inläggen har blivit så många och sen har slutresultatet publicerats i "Färdiga Beställningar". Den kategorin vill jag inte ta bort för att det kan vara bra för folk som vill beställa att kunna se hur resultaten blir.

uppdatering: Helt sjukt! Det är 21 grader i skuggan och 36 grader i solen!


Om det är en tradition, så är de det.

När jag och min brorsa var yngre så brukade alltid pappa gömma stora påskägg ute och så fick vi gå och leta. Nu är både jag och Dennis för lata för att vara ute och leta men mamma gömde iaf ägg här på nedervåningen. Man struntar ju inte i en tradition eller hur?

Haha, jag hittade alla tre äggen..!


Beställning numero tres.



Jag är inte så speciellt nöjd med denna teckning, den vart fin och så men bilden som jag ritade av var väldigt otydlig nere vid tassarna och det blev att jag fick hitta på mycket själv. Svansen fick jag bara rita dit själv också för att bakbenet (som egntligen skulle synas) var alldeles för suddig. Tycker att kroppen vart inte utav samma kvalité som ansiktet.
Men hursomhelst, det är lett att peka ut fel på något man själv gjort. Hur tyckte ni att den blev?


Klassfoto

Satt knappt någonting vid datorn i Onsdags så därför skrev jag inte det här då. Det var skolfotografering för alla nior i onsdags, plus att vi skulle ta enskilda kort också som jag inte gjort sen i 6:an. Därför var jag väldigt nervös inför det. 
Våran klass gruppfoto blev det femte kortet då killen på min vänstra sida plötsligt flyttar sin hand precis innan kortet togs. Därför hajjar jag till lite och mitt leende blir en aning förvånat, men annars så är det här nog det bästa skolfotot under högstadiet. Här är ett mobilkort på fotografiet som jag har snott från Johannas blogg:

 

En "bra" start på dagen.

Vaknade idag utav att jag hade solen i ögonen, hade lyckats sova på soffan hela natten. Låg med huvudet rätt mot solen och vaknade utav att jag hörde att Mitzie höll på att hosta upp en hårboll. En fantastik start på Långfredagen, eller hur?
Ska nog upp och byta kläder nu, känner mig lite ofräsh. Sedan ska jag fortsätta på teckningen igen, idag så blir den klar. Så ni kommer få se den senare, bara svansen och lite skuggning i bakgrunden kvar!

My workingspace

Nu blir det ritande! Skönt att få sitta vid ett bord nu för en gångs skull, annars ritar jag alltid vid datorn.


Stativ


Åh, jag vill ha det här stativet, men är olyckligtvis en aning pank just nu. Och så måste jag köpa balklänning och pumps snart också. Funderar på en klänning från nelly, men är inte riktigt säker än. Men iaf, vill ha ett stativ för att då kan jag både ta bättre bilder och filma när jag ritar. Detta stativet kan bli 58-152 cm långt. Måste bara hitta något redigeringsprogram för video, vet ni något som man kan ladda ner? Blev så sjukt arg när jag märkte att Windows Moviemaker inte tar emot MP4!

PÅSKLOV!

Skärtorsdag idag, och nu har man fått påsklov. Så himla skönt!
Ska bara slappa hela lovet, vara med vännerna och måla. Idag var det en slapp dag, vi "missade" matten på morgonen för att pajen var sjuk och vi trodde att de inte fixat någon vikarie. Men så kom vikarien när alla hade gått ner till giganten för att se åttornas fotbollsturnering. Sen kollade vi på film på svenskan och istället för NO så hade vi studietid, då jag läste bara.
Den enda riktiga lektionen vi hade var SO, som är lika drygt som vanligt.


Idil är väl för härlig

En liten kort video från idag. Ja, man märker ju att folk blir lite övertrötta ibland i skolan. Idag har vi dessutom haft matematik hela dagen.


Todays Pictures


Avundsjuk!



Gissa om jag är avundsjuk!?
Jag vill också kunna spela såhär... träning ger färdighet eller hur? Men den stora frågan är ju hur man kommer på någonting sånt här? Han spelar allt i ett kan man säga. Det finns många videos med han på youtube, detta är bara en av dom. Plus att han har någon ascool gitarr (lite klumig, men ändå) som har typ som en inbyggd harpa.
   Kom på nu att jag inte har gjort någon ny video med "Somewhere over the rainbow", kan låten nu. Vi får se om jag gör det eller inte.

Blir en lugn vecka ändå

SO-provet avklarat, tror det gick bra. Man känner sig ju en aning osmart när man satt på omprovstiden, men kan ju stolt säga att jag inte hade fått något IG.

Idag så kom en gammal klasskompis och hälsade på, Sabina. Kul att se henne. Hon gick i våran klass i sjuan och kanske ett tag under åttan också. Annars har det inte hänt så mycket. Jo, gud besvarade mina böner. Spanska-arbetet skjuts upp till efter lovet! Glad tjej här. Kanske kan börja på en målning den här veckan ändå, ska leta fram lite inspiration.


Ännu en bild från igår.

Pratande fotografen

Gick ut för att fota lite för ett tag sen, det slutade med att jag gick runt på gårn och pratade med Carro i telefon. Hade ringt henne tidigare. Vi pratade lite om spanska-arbetet vi gör tillsammans och vad hon och de andra gjorde på matterycket i fredags. Är verkligen stressad över spanska-arbetet, vi ska planera en resa till Cuba? Det är inte så lätt. Men jag har skrivit om hotellet vi ska bo på iaf och tagit reda på lite restauranger som finns där. Jag måste göra bra på det här för jag tror det är enda chansen för mig att ha kvar mitt betyg... åh.

Vart superglad när jag fångade min första bild på en fjäril idag, fast de ser en aning äckliga ut på nära håll. Tror jag föredrar de på lite längre avstånd ändå.



Nu ska jag duscha och sen så blir det SO-pluggande. Missade provet när jag var sjuk så måste göra det på omprovstid imorgon istället.


Järvsö Cocosbollar



Hur kan dessa vara så goda? Tror jag har ätit två stycken varje dag sen i tisdags! Tjock av mig. Till påsk så blir det träning för mig. Plus att vi har runt 15-20 stycket cocosbollar kvar också... wow. Vet ni vad jag tänker på när jag äter dom här? På lilla Stina i Saltkråkan. Stackars hon började ju må illa, uffa.


W.I.P, Cat

Måste se till att bli klar med den här beställningen, ska försöka hinna till på torsdag men vi får se. Har ju bara huvudet klart på den här gulliga missen. Teckningen är till en av mina lärare, kanske får bättre betyg om jag ger den till han gratis? (blink-blink). Haha, nejdå.
   Åhh, jag vill så gärna börja på en egen tavla. På påsklovet... då blir det målande!


Nytt i garderoben

Detta kom jag hem med från Gävle igår:



Mörkgrön väska - Accent
Trenchcoat -
Cubus
Oversize t-shirt (fjäril) -
H&M
Beige oversize t-shirt -
H&M
Blus -
BikBok
Jeansshorts -
Cubus
Enkelt vitt linne -
H&M
Två t-shirtar -
BikBok

+ två Bh:ar från Lindex.

Måste säga att jag är mest nöjd med shortsen och väskan. Jeansshortsen kommer att användas flitigt i vår/sommar och väskan också. Nu ska jag gå och ta en cocosboll, har glömt att säga att våran klass har sålt "Järvsö cocosbollar". Men det var under tiden jag var sjuk. Vi har tre egna kartonger nere i matkällarn, mums!


Storshopping i Gävle

Var ju som sagt ledig den här fredagen så jag och mamma tog tåget ner till Gävle för lite shopping. Jag ville hitta bland annat: jacka, jeansshorts och tunnare vår/sommar-tröjor. Lyckades hitta väldigt mycket, som jag sällan gör. Jag och mamma tog tåget klockan 8.10 och så var vi i Gävle vid 10.



Tiden bara flög iväg, vi var inte alls inne på så många affärer men det blev mycket springade till provrummen. Inne på H&M så hitta jag många fina klädesplagg, provade två jackor. Men naturligtvis så passade de båda inte min konstiga kropp.



Den bruna skinnjackan var ursöt men var för liten i ryggen (bredaxlad!), och om jag skulle ta en större storlek så skulle den vara för stor i midjan. Den var i en lite annorlunda modell, kortare och så hade den gulliga små flärpar längst ner. Därför var det viktigt att den satt bra i midjan. Så inne på H&M vart det ingen jacka, men tre tröjor.
På Cubus så köpte jag en jacka men det var mer som en sista utväg. En beige kappa, har ju redan en svart. Det vart också ett par jeansshorts därifrån. Inne på bikbok så blev det tre tröjor till och på Lindex, två bh:ar.

Hittade en fin väska inne på Accent också. Undrar om jag har glömt något? Ni får nog se en del av kläderna imorgon! Det var bra att mamma var med, annars hade det nog inte blivit så mycket som det vart. Köpte bara några av sakerna själv. TACK MAMMA!


Vår

Dagen började med teater uppe på Slottegymnasiet, teatern var väl ganska bra men alldeles för lång. Den höll på i två timmar. När vi kom tillbaka till skolan så hade vi bara två lektioner, SO och studietid. Skulle ha gitarrlektion med Anders men han kom inte? Han kanske ville ge igen för att jag inte kom förra veckan då jag var sjuk.
Imorgon har jag hemstudiedag, eller typ ledig då. Ska till Gävle för lite shopping, mamma följer antagligen med också. Så min helg har redan börjat. Nu är det bara en vecka kvar och sen lov, det var på tiden!

Har fotat Mitzie ute för ett tag sen, plus de första blommorna på gårn. Ni får se fler bilder i helgen.


Servettvikning?

Jag trodde inte att det hade gått 6 dagar sen sist som jag skrev här på bloggen, men det var visst. Förlåt för det. Har varit så himla trött och inte orkat helt enkelt. Har varit i skolan alla dagar sen i fredags i alla fall och det har gått bra. Lunginflammationen är troligvis borta snart.

Idag så hade vi engelska-nationella-uppsats. Ämnena var jättetråkiga så det var ett minus, men hoppas att jag lyckades skriva ihop någonting bra ändå. Sen så hade vi Hemkunskap ett tag, missade lite p.g.a nationella. Men vi planerade för trerätters-middagen som vi ska ha. Det är anledningen till att rubriken heter "Servettvikning?". Har provat lite olika vikningar som vi kanske kan använda till middagen.



Lyckades jag?

Lunginflammation

Var till sjukhuset igår och efter att ha tagit sänka och rönkat lungorna så fick jag veta att jag har lunginflammation. Ska nu äta pencillin i 8 dagar, och de sa att jag kunde gå tillbaka till skolan på måndag. Men imorgon så har jag nationella i engelska och jag vill inte behöva göra något annat prov för de som har missat. Så jag går till skolan imorgon och så får vi se om jag stannar eller inte efter nationella som är på morgonen.

Har väl inte gjort så mycket de här senaste dagarna. Har ju bara varit sjuk och det är inte så intressant att skriva om, trots att det blivit ganska mycket prat om det ändå.

Bjuder på två gamla bilder jag inte visat p.g.a att jag inte tagit några nya bilder på evigheter.



Allt är skit...



Vaknade med 38,7 graders feber, och har nu haft feber i 5 dagar. Är så himla trött och är så sjukt arg på mig själv för att det här är inget bra tillfälle att bli sjuk. Har matteprov på tisdag, SO-prov på torsdag, engelska-nationella på fredag och så måste jag ha min svenska-redovisning på måndag så att inte Maggan blir sur. Alltså ska jag memorera cirka 4 sidor imorgon. Kapitlet i matten har jag inte en gjort färdigt och kommer inte hinna heller.

Plus att jag ska göra två satser chokladbollar imorgon till skolan. Vi får se hur det blir med det, kan ju kanske ta tillfället i akt och göra alla lärare sjuka?
Är ledsen för allt klagande, men har ingen lust att skriva glada inlägg när mitt humör är precis tvärtom. Nu ska jag ta och kolla på Körslaget.


RSS 2.0